Foto: Steve Jurvetson/Flickr/CC BY 2.0

Tabbarna vi gör fredag den 13:e

Statistiskt sett drabbas vi inte av fler olyckor fredag den 13:e än någon annan dag. Den vanligaste skadan är och förblir en blöt mobiltelefon.

  • Publicerad 10:06, 13 okt 2017

Det är försäkringsbolaget Trygg Hansa som tagit fram statistik över anmälda skador fredag den 13:e och jämfört med andra fredagar sju år tillbaka.

I topp - alla dagar - ligger mobiltelefoner som plumsat i toaletten eller åkt med in i diskmaskinen. Därefter kommer skador på glasögon och dator, enligt försäkringsbolagets statistik.

– Fredagen den 13:e skiljer sig inte märkbart i skadestatistiken jämfört med andra fredagar, säger Håkan Franzén, hemmets försäkringsexpert på Trygg-Hansa, i ett pressmeddelande.

Den vidskeplige västsvensken kan dock ha anledning att åka bort över dagen. När försäkringsbolaget jämfört fyra större regioner hamnar vi nämligen i oturstoppen. Skillnaden är dock marginell:

Skåne: -4,6 procent

Stockholm +1,7 procent

Norrland: +3 procent

Västra Götaland +4,5 procent

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG