Temporära bostäder i Askim försenade – igen

De temporära bostäderna vid Askimsviken har blivit försenade igen. Efter den senaste förseningen flyttades inflyttningsdatumet fram till den 2 maj, nu är det beräknat till 14.

  • Publicerad 05:30, 7 maj 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Bygglovet för de temporära bostäderna stod klart hösten 2016 och inflytten var beräknad till 2 maj men efter ytterligare en försening har datumet flyttats fram till den 14 maj.

Bostäderna har nu blivit försenade två gånger sedan markarbetet var klart. Vid första tillfället var det underleverantören av modulerna som strulade vilket ledde till att man bytte leverantör helt och hållet.

Nu är det arbetet med att brandsäkra bostäderna som dragit ut på tiden.

Läs även: Flyktingboende i Askimsviken försenas

– Vi är inte riktigt klara med vissa brandåtgärder som behövs göras, bland annat att klä in stålkonstruktioner så att de vid brand inte ger vika, säger Mikael Olehede, projektchef på Framtiden Byggutveckling AB.

Kommer modulerna stå klara till det nya datumet?

– Vi jobbar på nu fram till den 14 och vi kommer bli klara då, säger Mikael Olehede.

Kortvarigt boende

När inflyttningen väl startar kommer den ske löpande under månaden.

Precis som beteckningen avslöjar så är det endast en temporär boendelösning. De nyanlända får som längst bo i de temporära bostäderna i fyra år.

– Tanken är att de under de här fyra åren ska få den tid som krävs för att kunna hitta ett permanent boende, säger Christina Eide, biträdande fastighetsdirektör.

Även bostäderna i sig kommer inte var kvar vi Askimsbadet för alltid, som längste får de stå kvar på platsen i 15 år.

– Då det redan gått lite tid så får de stå totalt 13 år från inflytt, säger Christina Eide.

Totalt utgörs de temporära bostäderna av 57 lägenheter med både ettro, tvåor och treor. Man beräknar att modulerna vid Askimsviken ska kunna rymma mellan 120 till 150 personer.

Jobbar för en trygg miljö

Vad gäller säkerheten har kommunen utifrån erfarenhet av andra boende för nyanlända inlett en dialog och samverkan med polisen för att säkerställa en trygg miljö för de boende.

– Vi jobbar för att förutsättningarna för trivsel och trygghet ska bli så goda som möjligt, avslutar Christina Eide.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG