Brottkärrs tennisklubb samlar in kläder till behövande. Foto: Privat

Tennisklubben slår ett slag för välgörenhet

Brottkärrs Tennisklubb samlar in kläder för välgörenhet inför jul. Fram till den 19 december kan den som vill komma och lämna kläder och leksaker.

  • Publicerad 12:00, 14 dec 2019

Det betyder mycket för barn att få ett riktigt inslaget paket.

Fram till den 18 december kommer Brottkärrs Tennisförening ta emot kläder som privatpersoner vill skänka.

Högst på önskelistan står t-shirts, linnen, nya underkläder, hygienartiklar och plåster.

– Det är vad Räddningsmissionen saknar mest. Man får även skänka leksaker och kanske till och med slå in dem i paket om man vill. Det betyder mycket för barn att få ett riktigt inslaget paket, säger August Dunér, klubbchef på Brottkärrs Tennis.

Det är första gången som tennisföreningen genomför samarbetet med Räddningsmissionen. De har sedan länge samarbetat med Ågrenskas stiftelse genom att upplåta sina banor och bjudit in elitspelare som privatpersoner fått betala för att gå en match mot. Detta har oavkortat gått till välgörenhet.

–Vår huvudtränare Niklas Sahlstedt och jagville göra något bra inför jul och kom på idén. Att ha en insamling är väldigt enkelt att göra och tar inte för mycket kraft från föreningens medlemmar samt att det kanske är en bra grej att bli av med lite överflöd hemma inför julen. Vi utmanar faktiskt andra klubbar och föreningar att göra det samma, säger August Dunér.

Har man kläder man vill skänka är det viktigt att de är hela och rena, skänker man skor behöver de också vara i ett bra skick. Sista inlämningsdagen är onsdagen den 18 december. Det finns nu över 5000 hemlösa i Göteborg.

Vi är GBG

    Vi är GBG