Som 16-åring tog hon silver i junior-EM och som 18-åring spelade hon kvartsfinal i både US Open och Franska Öppnas juniorturneringar.

Trots att pandemin satt mycket på paus har hon klättrat till plats 745 på världsrankingen för seniorer och Caijsa Hennemann, 20 från Tynnered, har målet tydligt utstakat: Att bli bäst på tennis.

Nu vill hon ge tillbaka till hemortens unga och öppna upp tennisvärlden i en stadsdel där den ännu inte är så utbredd.

Det började med att hon gjorde ett UF-arbete (Ung företagsamhet) under studietiden på Katrinelundsgymnasiet.

– Jag valde då att skriva en träningsdagbok som riktade sig till yngre barn, där jag även skrev om mina egna erfarenheter som tennisspelare. Tanken var främst att få unga att fortsätta med idrottandet under en längre tid av sitt liv, säger Caijsa Hennemann.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/storsatsning-ska-fa-tynnered-bort-fran-svartalistan/repudf!nOeWalWhuhdv3H49aj1TGw/

Rörelsen viktig

Hela överskottet från bokförsäljningen, 15 000 kronor, valde hon att skänka till Svenska tennisförbundets projekt "Tennis på gatan", som ska ge yngre barn möjlighet att spela tennis.

Nu har hon tagit initiativ till att starta upp projektet för mellanstadieelever på Ängåsskolan och Vättnedalsskolan i Tynnered, närmare bestämt på tennisbanan intill Vättnedalsskolan.

– Många har inte en naturlig väg in i idrotten och därför vill jag ta tennisen till dem. Förhoppningen är att många ska få upp ögonen för tennis som sport och kanske vill fortsätta spela på raster och på fritiden. Kanske bestämmer man sig för att gå med i en tennisförening.

– Rörelse är viktigt i den åldern och det kan vara bra att testa på olika idrotter.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/unga-tillbaka-i-ringen-efter-restriktionerna/repuby!44ZT1h21HireEPKlw6MQ/

Introduktion till sporten

Själv introducerades Caijsa Hennemann för tennis redan i 6-7-årsåldern.

– Jag har älskat det sedan dess.

Numera bor hon i Helsingborg och representerar Helsingborgs tennisklubb, men tidigare spelade hon i Ullevi tennisklubb.

Varje torsdag under nio veckor kommer barnen att få bekanta sig med representanter från Göteborgs olika tennisklubbar, som ska hjälpa till att ge dem en introduktion till tennisspelet.

– Tennis är ju annars inget man brukar få prova på i skolan och det krävs även en del ekonomiskt oavsett var man bor. Därför ville jag gärna göra detta just på en skola och det är jätteroligt att det blev just i Tynnered.