Genrerbild polis, trafikolycka, trafikpolis. Foto: Google

Teorin om dödsolyckan: Man låg och sov bland skrot

I samband med att personal arbetade med avfallshantering på Öckerö skedde en tragisk olycka. Enligt polisens teori ska mannan ha träffats av en gripskopa när han låg och sov bland skrotet.

  • Publicerad 15:11, 13 jun 2022

Förra veckan skadades en man i 40-årsåldern så svårt att han avled inne på Kärrsviks återvinningscentral på Öckerö. Det var i samband med att personal arbetade med avfallshantering som mannen ska ha träffats av en gripskopa på en maskin.

Polis och ambulanshelikopter larmades till platsen men mannens liv gick inte att rädda.

Den tragiska olyckan skedde inne på ett område på återvinningscentralen som är stängd för allmänheten. Polisens teori är att mannen hade tagit sig in på området för att sova, vilket Göteborgs-Posten var först med att rapportera.

– Mannen hade gjort sig ett litet gömsle bland skotet och låg och sov vad det verkar. Personal vet sedan tidigare att mannen brukar komma till stationen för att leta saker och har påtalat för honom att det är olämpligt att vistas i den avstängda delen av området. Men de har aldrig haft kännedom om att han sov där, det var en chock för dem, säger Ben Wahlin, förundersökningsledare vid polisen.

Förundersökning inledd

Efter olyckan inleddes en förundersökning om vållande till annans död. Vittnen hördes på plats och nu väntar polisen på att kroppen ska obduceras.

– Det väcks så klart en tanke om att mannen kan ha avlidit innan fredagens olycka skedde, av naturliga eller onaturliga skäl. Det får obduktionen visa. Men i nuläget finns det inget som tyder på att detta ska vara något annat än en tragisk olycka, säger Ben Wahlin.

Efter händelsen meddelade Öckerö kommun att kommunens krisledning hade aktiverats.

"Det inträffade är djupt beklagligt och tankarna går till personens familj. Det är naturligtvis också en traumatisk upplevelse för grävmaskinsföraren och övriga personalen på Kärrsvik".

Olyckan ska även anmälas till Arbetsmiljöverket.

Vi är GBG