Tesla-ligan. En liga inriktad på Teslor har slagit till i Västra Frölunda. Foto: Mostphotos

Tesla-liga bakom stölderna i Västra Frölunda

Flera Tesla-bilar har i augusti blivit stulna i väst. Ligan tog kontroll över bilen med avancerad teknik genom att fånga upp signaler från bilnyckeln.

  • Publicerad 10:15, 20 aug 2019

Det var i början på augusti som polisen fick in flera anmälningar om stulna elbilar av märket Tesla i väst. Bilarna ska ha stulits från adresser i Laholm, Halmstad, Ljungby men även i Västra Frölunda. Det rapporterar SVT-nyheter.

Samtliga drabbade är privatpersoner och nu misstänker polisen att det kan röra sig om en liga som riktat in sig på Tesla-bilar.

– Eftersom det avviker i allra högsta grad, både i tid och geografiskt område tror vi att det rör sig om en internationell liga, säger Niklas Rånge, analytiker på brottsamordningen i Halland, till SVT.

Tjuvarna tros använda en avancerad teknisk utrustning för att fånga upp signaler från bilnycken. När gärningsmännen har signalerna får de full tillgång till bilen och kan köra iväg med den.

– Det hela är över inom loppet av några minuter och det sker när ägaren av bilen ligger och sover. På så sätt upptäcks inte stölderna förrän på morgonen, säger Niklas Rånge till SVT.

Polisen råder ägare att förvara sin nyckel i en speciell metallåda som blockerar nyckelns signaler eller att parkerar bilen i ett låst och larmat utrymme.

Vi är GBG