Unga filmare. Under hösten har inspelningar pågått i bland annat Angered på Blå Stället. Foto: Filmplats

The Role Models belyser mobbing

Det stundar världspremiär för skoldramat The Role Models. En webbserie skapad av unga filmare genom projektet Filmplats där Blå Stället i Angered var en av inspelningsplatserna

  • Publicerad 13:54, 10 dec 2020

Det var verkligen jättekul att skriva och forma en berättelse.

Under hösten har inspelningar pågått av en ny webbserie, The Role Models.

Närmare 80 deltagare i åldern 13 till 25 år har varit med och skapat serien på sju platser runt om i Västra Götaland där Blå Stället i Angered var en av inspelningsplatserna.

De medverkande ungdomarna har stått för allt från manus, rekvisita och regi till själva filmandet och ljudtekniken.

Handlingen kretsar kring två lärarvikarier i en ny skola och olika problem de stöter på under en kaotisk vecka. Samtidigt finns ett underliggande tema om mänskliga rättigheter.

– Jag tillsammans med två andra tjejer skrev första avsnittet om mobbing. Det var verkligen jättekul att skriva och forma en berättelse, säger Nina Moussa, 23 år från Bergsjön, deltagare och mentor i samband med inspelningen på Blå Stället.

Unga filmare möts i Angered

Visas på spansk filmfestival

Resultatet är serien på sju avsnitt och 10 december visas det första genom en digital premiär på filmplats.se.

Det blir dessutom en internationell premiär av webbserien på en av Europas främsta filmfestival för mänskliga rättigheter, Humans Fest filmfestival Valencia i Spanien, under februari 2021.

Unga gör magasin om Angered

Tagning pågår. Deltagare från Filmplats Angered filmar. Nina Moussa, lämgst till höger är inspelningsledare. Foto: Filmplats

Här kan du se filmen:

Livestream och filmpublicering. Ett nytt avsnitt livestreamas varje kväll den mellan den 10 och 16 december, kl.19.00, via www.filmplats.se. 

En av Filmplats två projektledare är programvärd och presentera varje avsnitt i decemberinspirerad lucköppningsstil.  Hela webbserien kommer att finnas tillgänglig på Filmplats YouTube-kanal till och med 31 december.

Filmplats är ett 3-årigt Arvsfonden-projekt som drivs av den ideella föreningen KulturUngdom och sker i samarbete med Filmcloud och lokala aktörer. Projektet riktar sig till alla filmintresserade mellan 13–25 år i Västra Götaland. Sedan start år 2018 har över 350 unga deltagit i projektet och skapat både spelfilm och dokumentärfilm.

Visa merVisa mindre