The Strokes spelar på Way Out West fredagen den 14 augusti. Foto: Roger Woolman

The Strokes klara för Way Out West

The Strokes är tillbaka! Inte nog med att ett nytt album har utlovats för 2020. Bandet kommer även till Way Out West för första gången.

  • Publicerad 10:32, 6 feb 2020

Det har nästan gått 20 år sedan indierockarna i The Strokes från New York slog igenom med debutalbumet ”Is This it” 2001. Singeln ”Last nite” blev minst sagt en världshit.

Samma år gästade gruppen Accelerator på Trädgår'n i Göteborg.

Under 00-talet växte de fram till ett av världens bästa band. Bandets popularitet minskade inte direkt av deras newyorkiga stil, av tidningen Rolling Stone träffsäkert beskrivet som ”Elegantly wasted”.

Senaste albumet ”Comedown Machine” kom 2013. Sedan dess har det varit relativt tyst från bandet, bortsett från EP:n ”Future Present Past” 2016. Men under en konsert i New York på nyårsafton utlovade bandets sångare Julian Casablancas ett nytt album i år.

Till alla svenska fans glädje står det nu klart att bandet även kommer till Way Out West. Spelningen blir deras första i Sverige sedan 2011 och första någonsin på Way Out West.

–  Vi gillar att följa artister hela vägen. The Strokes har vi jobbat med sedan de gjorde sina närmast klassikerstämplade spelningar på Accelerator 2001 som var bland det första de gjorde utanför USA, bara någon månad innan debutalbumet släpptes. Unga, tokhajpade och coolast i världen. Vi har alltid vetat och velat att de en dag ska headlina Way Out West och vi tror att vi delar den känslan med väldigt många. Jävligt fett att det händer nu, kort sagt, säger Ola Broquist medgrundare av Way Out West, i ett pressmeddelande.

Robyn stänger Way Out West

Tidigare släppta artister till Way Out West är: Robyn, Bon Iver, Khalid, FKA twigs, Burna Boy, The Tallest Man on Earth, Michael Kiwanuka, Bikini Kill, Slowthai, The Black Madonna, Caribou, BICEP, Kerri Chandler, Koffee, Boy Pablo, Mafalda och Jayda G.

Foto: Roger Woolman

Bandmedlemmar

Julian Casablancas–sång(1998– )
Nick Valensi–sologitarr,keyboard,bakgrundssång(1998– )
Albert Hammond Jr. –rytmgitarr, keyboard, bakgrundssång (1998– )
Nikolai Fraiture–basgitarr(1998– )
Fabrizio Moretti–trummor,slagverk(1998– )
 

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Corona snuvade Stefan Livh på radiosorti

Berättar om livet i karantän. 31 mars var hans sista dag på jobbet som programledare på Sveriges Radio. Men corona och karantän har hindrat honom från det. – Jag vet inte när mitt sista program blir, säger Stefan Livh.tisdag 7/4 16:23

DEBATT

"100 procent passion och lokalt engagemang"

Chefredaktören. Trots coronakrisen fortsätter vi att leverera högkvalitativ lokal journalistik hem till dig varje vecka. Även om tidningen inte är lika lokallokal som du är van vid.fredag 10/4 10:50

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57