Foto: Jens Kristensson

Thomas Di Leva tar Bowiesuccén till Göteborg

Hyllningen till David Bowie under Diggilooturnén 2016 blev en hel show för Thomas Di Leva. Nu turnerar han med den. – David Bowie finns djupt i den svenska folksjälen, säger han.

  • Publicerad 16:19, 4 mar 2019

David Bowie har varit Thomas Di Levas förebild sedan så länge han kan minnas. Men han har under sin musikkarriär hållit sig ifrån att spela sin idols musik.

– Jag har ju haft fullt upp med att skriva egna och har haft min väg i karriären, säger Thomas Di Leva.

– Men han har betytt mycket för mig. Framför allt i tonåren, så showen utgår från det. Men kommer också spegla Bowies vändpunkter i livet och karriären, säger Thomas Di Leva.

Först efter David Bowies död i 2016 års inledning blev det aktuellt för den svenske artisten att sjunga sin förebilds låtar. Under Diggilooturnén sommaren det året gjorde han en hyllad version av "Life on Mars?".

– Det var faktiskt Lasse Holms idé och det gav stående ovationer på varje ställe. David Bowie finns djupt i den svenska folksjälen, menar Thomas Di Leva.

Med det såddes också ett frö om en hel show, som förra våren såg sitt strålkastarljus på Hamburger Börs. Den prisade föreställningen är nu redo för en 22-dagarsturné, som pågår under februari, mars och april.

Det fanns idéer om att sätta upp showen som på Rondo i Göteborg.

– Men det blev uppbokat och vi kom ju också igång sent på Hamburger börs förra våren. Dessutom har det kommit många förfrågningar på sociala medier om att "Du måste komma hit!", säger Thomas Di Leva.

Thomas Di Leva

Är: Artist, 55 år, från Gävle. Fick sitt genombrott med albumet "Vem ska man tro på?" 1987. Gjorde sin skivdebut med bandet Pillisnorks 1980.

Aktuell: Med den turnerna showen "Changes" med hyllningen till David Bowie, som startade i Gävle 15 februari. Den 8 och 9 mars landar den i Göteborgs konserthus.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG