TILL SALU. En av de elva tomterna på Hisingen är på Lill-Edvards väg i Tumlehed. Foto: Wikimedia Commons/ Gustav Svensson

Till salu: Elva tomter på Hisingen

Elva kommunala tomter på Hisingen är till salu. Det är Göteborg stad som säljer ut delar av sin mark på öppna marknaden.

  • Publicerad 10:21, 26 mar 2020

Försäljningen ligger i linje med ett tidigare politiskt beslut om ökat byggande av småhus i Göteborg.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Försäljningen, som kommer att ske via mäklare, handlar bland annat om att främja bygget av småhus i Göteborg.

"Det ligger i linje med ett tidigare politiskt beslut om ökat byggande av småhus i Göteborg.", meddelar kommunen.

Av de elva nya tomterna på Hisingen ligger tre i Torslanda och åtta i Hisings Backa där de redan finns med i detaljplanen.

De tre tomterna i Torslanda ligger däremot utanför planlagt område och kommer att säljas först efter positivt förhandsbesked samt avstyckning.

Här är tomterna kommunen vill bli av med

Fler tomter till salu

Under 2019 tog fastighetsnämnden beslut om försäljning av mark som sammanlagt kan ge 26 småhustomter på olika håll i staden.

Fyra har redan sålts: en i Bergsjön, en i Backa, en i Torslanda och en på Näset.

För närvarande är två tomter i Kungssten respektive i Hovås, hos mäklare för försäljning.

Övriga tomter förbereds för försäljning.

– Det här är tomter som Göteborgs Stad ser att man inte har någon användning för. Det kan vara så att de är för små eller att detaljplanen gör att de inte passar, säger Henrik Rosengren, förhandlingsledare på fastighetskontoret till Göteborg Direkt i en tidigare intervju.

Tomter till salu

Torslanda: Här finns två tomter på Lill-Edvards väg i Tumlehed. Storleken på tomterna är 1 600 respektive 1 800 kvadratmeter.

Den tredje tomten i Torslanda ligger vid Trångets Södra väg och är på cirka 1 000 kvadratmeter

Hisings Backa: Här finns åtta tomter på Bergartsgatan i Aröd . Tomtstorlekarna varierar mellan 700 till 1 000 kvadratmeter.

Långedrag/Kungsten: Här finn en tomt på Långedragsvägen 33 i Kungssten / Hagen

Hovås: Här finns en tomt på 1 068 kvadratmeter på Skalldalsvägen 54 i Hovås.

Övriga tomter förbereds för försäljning, exempelvis handlar det om avstyckningar och att positiva förhandsbesked för byggnation skall erhållas.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Bryt ihop men se till att gå vidare"

Retorikcoachen om coronapandemin. Alla påverkas vi av den rådande corona-situationen men vissa slår den hårdare mot. Jenny Ralphsson Jernberg vet hur man tar sig genom tuffa motgångar.tisdag 24/3 16:53

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57