Mord. En man i 30-års åldern sköts till döds under söndagen i Gamlestaden. Foto: Claudio Britos

Tio anhållna för mordet i Gamlestaden

Polisen har anhållit tio personer för mordet på den man i 30-års åldern som sköts ihjäl i Gamlestaden under söndagskvällen.

  • Publicerad 10:50, 4 maj 2020

Det var vid 19-tiden på söndagskvällen som polisen larmas till Lars Kaggsgatan i Gamlestaden efter uppgifter om att ett flertal skott ska ha avlossats på platsen,

Första polispatrull på plats hittar en skottskadad man i 30-års åldern som förs till sjukhus där han senare dödförklaras. Anhöriga har underrättats.

"Väldigt välkända"

Nu meddelar polisen att nio personer är gripna och anhållna misstänkta för mord. En person är gripen och anhållen misstänkt för medhjälp till mord.

– Alla inblandade är väldigt välkända av oss och är i åldrarna mellan 19 och 25 år. Alla är män och har gängkopplingar, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Polisen kommer fortsatta att hålla förhör och under eftermiddagen kommer poliser även att påbörja dörrknackning i Gamlestaden och på andra platser i Göteborg.

– Det kommer vara mycket förhör under dagen både med de som sitter anhållna och även andra, säger Peter Adlersson.

Den personbil som uppges ha lämnat platsen i samband med skottlossningen ska enligt polisen hittats i Kortedala och är tagen i beslag för teknisk undersökning.