Redo för helgen. Nycirkus på Storan, Göteborgspop med Pale Honey på Pustervik eller Tomterock på Trädgår'n – helgen bjuder på många möjligheter. Foto: Matthie Hagene/Kai Martin

Tipsen för den bästa Göteborgshelgen

Julshow eller magiska under…? Ordlös nycirkus eller ljuvt larmig popmusik? Nöjeshelgen erbjuder mycket. Göteborg Direkts helgtipset visar vägen.

  • Publicerad 11:50, 7 dec 2018

Ordlös underhållning

Vad: "Le jardin" – trädgården - är en charmig föreställning som utspelar sig i en trädgård full av överraskningar. En nycirkus med två originella karaktärer. Ett mellanting mellan Buster Keatons slapstick och Samuel Becketts absurditet. Uppsättningen är skriven och framförs av fransmännen Jean-Paul Lefeuvre & Didier André. Problem med franskan…? Inga problem, föreställningen är ordlös.

Var: Stora Teatern.

När: Fredag 7 december, 19.00, lördag 8 december, 19.00.

Info: Hittar du här!

Göteborgspower

Vad. Pale Honey är Göteborgsduon Tuva Lodmark (sång och gitarr) och Nelly Daltrey (trummor), som skapar ljuvt larmig pop, som ekar långt utanför Sveriges gränser. Tillsammans med the Exorcsit Gbg är de en av akterna när konvententet Viva Sounds hålls i Göteborg.

Var: Pustervik.

När: Lördag 8 december, dörrar öppnar 21.00.

Info: Hittar du här!

Julshow:

Vad: Med Black Ingvars som husband underhåller artisterna Björn Kjellman, Velvet, Jennifer Brown och Andreas Johnson julbordpubliken och även gästerna på ståplats. Gamla klassiker gnuggas tillsammans med mindre väntade val och Björn Kjellmans bittra Norrlandstomte.

Var: Trädgår'n.

När: Fredag 7 december, showstart 21.00, lördag 8 december, showstart 20.30.

Info: Hittar du här!

Sångfull jul

Vad: Drängarna är manskören som inkluderar istället för exkluderar, men som också bjuder på underhållning till skönsången. I år heter föreställningen "Hellmans varuhus" och har ett rikt utbud av allehanda musikaliska varor.

Var: Lorensbergsteatern.

När: Söndag 9 december, 15.00 och 19.00.

Info: Hittar du här!

Ur trollkarlens hatt

Vad: Carl-Einar Häckner har roat göteborgarna, ja faktiskt hela världen, med sina tricks, sin musik och sina eftertänksamma monologer. Nu är han tillbaka för ett längre gästspel i Göteborg. Lite gammalt, lite nytt, alltid lika överraskande och underhållande.

Var: Aftonstjärnan.

När: Lördag 8 december, 19.00, söndag 9 december, 15.00.

Info: Hittar du här!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG