Tjuvar tillbaka på cykelbanan

Polisen varnar återigen för tjuvar som stjäl saker ur cyklisters cykelkorgar. ”De är otroligt skickliga”, säger polisen.

  • Publicerad 09:24, 21 apr 2021

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Förra våren hade polisen över hundra ärenden där personer blivit bestulna på väskor ur cykelkorgar. Nu är cykelkorgstjuvarna tillbaka i stan.

Gärningspersonerna tar sig själva fram på cykel och har i flertalet fall tagit väskor med personliga tillhörigheter ur cykelkorgar, som har varit monterade på pakethållaren.

– Det är främst kvinnor som blir utsatta trots att de ofta har väskorna fastspända, säger Ola Skogsberg, kommunpolis i lokalpolisområde Göteborg city.

Mellan 4 och 19 april har tio stölder anmälts. Stölderna sker främst på cykelstråken till, från och genom centrum under morgonen och sen eftermiddag.

Tjuv slog till mot 70-årig kvinnas cykelkorg

Signalement – två killar

I flera fall har cyklisten inte upptäckt förlusten förrän väl hemma eller på jobbet.

– De är otroligt skickliga, cyklisterna märker ofta inte när de blir bestulna, säger Ola Skogsberg.

Polisen uppger att det finns ett signalement – två killar på cykel.

– Vi är i nuläget inte på samma nivå som förra våren, vilket gör det svårare för oss att följa gärningspersonerna. Vi är tacksamma för alla tips och iakttagelser från allmänheten.

Förra året greps två unga män som dömdes till fyra och fem månader för liknade stölder.

Göteborgsnöje

Försvunna "Kassettmannen" funnen

Nöje Radiojournalist Peter Gropman har löst gåtan efter 30 år Kassetterna med reseskildringarna blev en följetong i P3:s "Morgonpasset" med Stefan Livh och Tomas Tengby som programledare på 90-talet. Men vem mannen bakom kassetterna var visste ingen. Nu är...onsdag 12/5 10:57

Krönikor

Tjulander: "Dagen alla fåglar flyger oss över huvudet"

Krönika Krönika Det är något visst med fåglar och människors fascination för dem. Jag har aldrig fattat grejen, ändå är jag barn till generationen som på minsta kvitter kan artbestämma fågeln och... tisdag 11/5 17:00

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Bygg på de hårda ytorna och låt barnen ta plats

Debatt UTDÖMD Förskola Vilken chock och oro det blir för föräldrar och pedagoger när man får läsa att just vår förskola, Tunnlandsgatan 3, är utdömd och planeras rivas... lördag 1/5 13:00