Tjuvtitt: Så blev Askims bibliotek efter renoveringen

Nu läggs den sista handen till Askims bibliotek efter att renoveringen avslutats och på måndag öppnar biblioteket upp för allmänheten igen.

  • Publicerad 13:37, 5 sep 2018

Redan på måndag, den 10 september, kan du besöka det "nya" biblioteket i Askim men den officiella invigningen kommer att hållas den 15 september klockan 12.00.

Men det är inte bara det nyrenoverade biblioteket som har premiär på måndag utan även Göteborgs allra första mer-öppetbibliotek.

– Det känns bra att vi får vara först med mer-öppet då vi ligger utan för stan och det finns ett behov att ha tillgänglighet till biblioteket även efter kontorstid. Vissa har bara tid att besöka biblioteket på helger eller kvällar, säger Monica Mazzitelli, projektledare.

Läs även: Askims nya hundraåring får ansiktslyft

Tillgängligheten till plats och yta har varit något man velat frigöra med renoveringen.

– Biblioteket anordnar ofta aktiviteter och det vill vi ska bli ännu lättare nu, säger Monica.

Flera av bokhyllorna är monterade på hjul vilket öppnar upp möjligheten för att lätt hitta stora ytor för exempelvis teaterföreställningar. Hela biblioteket har även stilmässigt fått ett lyft men Monica Mazzitelli har varit noga med att design även ska gå hand i hand med funktionalitet och hållbarhet

– Jag har stridigt mycket för att vi ska lägga pengar på möbler och inredning som dels har stil och design men även att de ska vara hållbara och då kosta det lite mer. Det här biblioteket ska hålla lika länge som det gamla, avslutar Monica Mazzitelli.

Mer-öppet

Mer-öppetbibliotek innebär att låntagare som vill kommer kunna ansöka om att få sitt lånekort uppgraderat vilket kommer ge dem tillträde till biblioteket på tider då det inte finns någon personal på plats.

Men det kommer finnas vissa krav för att få anhålla om ett sådant kort. Dels kommer det vara en åldersgräns på 18 år.

För fler frågor om mer-öppet kan du vända dig till personalen på Askims bibliotek.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG