Bland annat var balkongdörren otät, duschkabinen sönder och spisen, fläkten och ett av två kylskåp i köket trasiga. Foto: Mostphotos

Tog jättehyra för sunkig lägenhet

En man hyrde ett litet rum i en sliten lägenhet i centrala Göteborg. För det fick han betala 6100 kronor i månaden. Det skriver tidningen Hem & Hyra.

  • Publicerad 13:13, 3 jan 2018

Mannen hyrde ett rum på 12 kvadratmeter i en sliten lägenhet där det också fanns fyra andra hyresgäster. I rummet fanns en säng, en stol, en tv-bänk och en tv som inte fungerade. Rummet gick inte att låsa, det gemensamma badrummet var fuktskadat och belysningen i tvättstugan fungerade inte. Trots det låg hyran på 6100 kronor i månaden. Det skriver tidningen Hem & Hyra.

Mannen gick till hyresnämnden där han krävde att hyran skulle sänkas till 2150 kronor eftersom den inte var skälig jämfört med liknande boenden. Han ville också att hyresvärden skulle åtgärda en lång rad brister i lägenheten.

Hyresvärden själva menade att de hade försökt att åtgärda bristerna men att hantverkarna inte hade blivit insläppta.

Innan hyresnämnden var klara med ärendet bytte fastighetsbolaget ägare. Mannen och den nya ägaren kom överens om en ny hyra och dessutom gjorde de en rad förbättringar i lägenheten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG