Miljövinst. Att uppmuntra elever i årskurs 4-6 att på egen hand ta sig till skolan är både bra för miljön, om de korta bilresorna skippas, samt bra för trafiksituationen utanför skolorna. Foto: Mostphotos/Anna Grigorjeva

Toleredsskolans elever var bäst "på egna ben"

I en tävling där elever utmanas till att gå, cykla eller åka kollektivt till skolan utmärkte sig klass 5B på Toleredsskolan i Lundby. Vinsten innebar extra klirr i klasskassan.

  • Publicerad 14:20, 4 nov 2021

Utmaningen På egna ben initierades av Västtrafik och handlar om föräldrar ska skippa de korta bilresorna, som det ofta handlar om, när de skjutsar sina barn till skolan. Istället ska eleverna i årskurs 4-6 uppmuntras till att cykla, gå eller åka kollektivt till skolan.

Tanken är att göra trafiksituationen utanför skolorna lugnare på morgonen samt att barnen själva får öva på att ta sig till skolan på egen hand.

Årets upplaga av utmaningen startade den 13 september och avslutades den 15 oktober. När alla etapper räknats ihop stod det klart att eleverna i klass 5B på Toleredsskolan klarat sig bäst i utmaningen. För det prisades de med 7 000 kronor till klasskassan.

Miljövinst

Tvåa kom eleverna i klass 6B på Berggårdsskolan och på tredjeplats hamnade klass 6B på Hagenskolan.

Även eleverna i klass 6B på Brunnsboskolan prisades, då de fick bäst resultat i etapp ett. De fick 1 000 kronor till klasskassan att hitta på något roligt för.

Tillsammans har klasserna i Göteborg sparat 4,8 ton koldioxid genom att skippa bilresorna, skriver nättidningen Vårt Göteborg.

Vi är GBG