Covid-19. Skolorna blir vaccinationslokal för elever från tolv år och uppåt. Foto: Direktpress

Tolvåringar erbjuds vaccin i skolan

Elever från tolv år kommer att erbjudas vaccin i skolan. Det är kommunen som hjälper regionen med informationsspridning och vaccinationslokal.

  • Publicerad 13:05, 12 okt 2021

Göteborgs grundskolor bistår regionen när det är dags för tolvåringarna att bli vaccinerade mot covid-19.

Det innebär att alla elever som har fyllt tolv år kan vaccinera sig i skolan om de och deras vårdnadshavare vill det, meddelar kommunen. 

Västra Götalandsregionen genomför och har ansvar för vaccinationen. Skolorna hjälper Västra Götalandsregionen genom att, inför vaccinationen skicka ut information om den till elevernas vårdnadshavare. 

– Skolorna står även för de lokaler där Västra Götalandsregionen vaccinerar eleverna. Men det är inte skolan som bestämmer om att genomföra vaccinationerna, säger Nils Kaiser, samordnare för covid-19 i grundskoleförvaltningen i ett uttalande. 

Frivilligt

Det är frivilligt för elever att ta vaccin och vårdnadshavare bestämmer om eleven ska ta vaccinet. Men Folkhälsomyndigheten har beslutat att elever som är tolv år eller äldre ska få erbjudande om att ta vaccinet.

I dagsläget är det oklart när vaccinationerna av den hittills yngsta åldersgruppen drar i gång på skolorna. 

Vårdnadshavare får information från barnets skola när vaccinationen startar.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

"Ombildningar borde vara en icke-fråga"

Debatt Att Göteborgs politiker gör ombildningar av hyresrätter till en valfråga vittnar om bristande förmåga att ta itu med de större frågorna, skriver Mikael Larsson och Simon Vajedi, för Medborgerlig...onsdag 3/8 8:47