Covid-19. Skolorna blir vaccinationslokal för elever från tolv år och uppåt. Foto: Direktpress

Tolvåringar erbjuds vaccin i skolan

Elever från tolv år kommer att erbjudas vaccin i skolan. Det är kommunen som hjälper regionen med informationsspridning och vaccinationslokal.

  • Publicerad 13:05, 12 okt 2021

Göteborgs grundskolor bistår regionen när det är dags för tolvåringarna att bli vaccinerade mot covid-19.

Det innebär att alla elever som har fyllt tolv år kan vaccinera sig i skolan om de och deras vårdnadshavare vill det, meddelar kommunen. 

Västra Götalandsregionen genomför och har ansvar för vaccinationen. Skolorna hjälper Västra Götalandsregionen genom att, inför vaccinationen skicka ut information om den till elevernas vårdnadshavare. 

– Skolorna står även för de lokaler där Västra Götalandsregionen vaccinerar eleverna. Men det är inte skolan som bestämmer om att genomföra vaccinationerna, säger Nils Kaiser, samordnare för covid-19 i grundskoleförvaltningen i ett uttalande. 

Frivilligt

Det är frivilligt för elever att ta vaccin och vårdnadshavare bestämmer om eleven ska ta vaccinet. Men Folkhälsomyndigheten har beslutat att elever som är tolv år eller äldre ska få erbjudande om att ta vaccinet.

I dagsläget är det oklart när vaccinationerna av den hittills yngsta åldersgruppen drar i gång på skolorna. 

Vårdnadshavare får information från barnets skola när vaccinationen startar.

Krönikor

Därför dansar Knut ut julen

Krönika Tradition. Tjugondag Knut – 13 januari Enligt visan varar julen “än till påska”. Men så länge vill nog ingen ha kvar julpyntet. Historiskt har det i Sverige funnits två datum som sätter punkt för högtiden.torsdag 13/1 10:20

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21