Covid-19. Skolorna blir vaccinationslokal för elever från tolv år och uppåt. Foto: Direktpress

Tolvåringar erbjuds vaccin i skolan

Elever från tolv år kommer att erbjudas vaccin i skolan. Det är kommunen som hjälper regionen med informationsspridning och vaccinationslokal.

  • Publicerad 13:05, 12 okt 2021

Göteborgs grundskolor bistår regionen när det är dags för tolvåringarna att bli vaccinerade mot covid-19.

Det innebär att alla elever som har fyllt tolv år kan vaccinera sig i skolan om de och deras vårdnadshavare vill det, meddelar kommunen. 

Västra Götalandsregionen genomför och har ansvar för vaccinationen. Skolorna hjälper Västra Götalandsregionen genom att, inför vaccinationen skicka ut information om den till elevernas vårdnadshavare. 

– Skolorna står även för de lokaler där Västra Götalandsregionen vaccinerar eleverna. Men det är inte skolan som bestämmer om att genomföra vaccinationerna, säger Nils Kaiser, samordnare för covid-19 i grundskoleförvaltningen i ett uttalande. 

Frivilligt

Det är frivilligt för elever att ta vaccin och vårdnadshavare bestämmer om eleven ska ta vaccinet. Men Folkhälsomyndigheten har beslutat att elever som är tolv år eller äldre ska få erbjudande om att ta vaccinet.

I dagsläget är det oklart när vaccinationerna av den hittills yngsta åldersgruppen drar i gång på skolorna. 

Vårdnadshavare får information från barnets skola när vaccinationen startar.

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39