Torslandarevyn hyllar älskad lokalpolis

Från Göteborgs hamn till lokalpolis Christer och Donald Trump. Årets Torslandarevy ”Hamna snett” är lika aktuell som alltid. ”Det blir en global lokalrevy”, säger producenten.

  • Publicerad 14:35, 23 jan 2020

Det är en global lokalrevy.

Hallå där, Johanna Sandström, producent och manusförfattare för Torslandarevyn.

Vad innehåller årets revy?

– Vi bjuder på "Hamna snett", en fiktiv berättelse om Göteborgs hamn. Andra akten är som vanligt sketcher och andra roligheter om året som varit. Det blir en global lokalrevy om allt från Trump till lokala händelser. Vi kommer exempelvis att hylla vår lokalpolis Christer Melvinsson som gick i pension förra året.

Ni har en ny regissör, Erik Ståhlberg från GöteborgsOperan och Folkteatern och en ny koreograf, Emelie Hag Sandelius. Berätta mer!

– Emelie har tidigare koreograferat Falkenbergsrevyn som är Sveriges största revy. Det har varit en spännande resa för hon har satt nivån på att utveckla våra skådespelare inom dans. Det är inte många som har dansat tidigare men det kan man inte tro nu när man ser dem.

– Och Erik har hjälpt oss med regi så många i ensemblen har fått bra hjälp på vägen och utvecklats positivt.

Ni deltog i revy-SM förra året. Vad betyder en sådan tävling?

– Vi tog oss enda till semifinal med två nummer. Det är väldigt roligt för det visar att vi är på rätt spår. Det är Sveriges bästa revyer som gör upp där.

Hur känns det nu inför årets premiär?

– Det är lika nervöst varje år samtidigt som det är blandat med stor förväntan. Skådespelarna längtar efter publiken och få dela det som vi tycker är roligt.

Varför ska göteborgarna inte missa Torslandarevyn?

– Vi är Göteborgs enda lokalrevy. Vi gör det här med stor glädje och bjuder på många goa skratt samtidigt som vi lyfter viktiga och aktuella ämnen.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

Tjulander: Allas husdrömmar blir inte verklighet

Krönika Hur mycket folks boendesituationer än skiljer sig så har vi nog alla en sak gemensamt. Alla bär vi på en husdröm.lördag 15/2 16:31

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57