LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Våren 2020 sådde Monika Tildevik och sonen Tristan det första fröet till Safirgården, som på bara ett år vuxit till en uppskattad mötesplats.

Under hela året har barn från området kommit för att delta i aktiviteter, spela spel, lyssna på musik och sagor, prova på sporter, gå på skräpplockarrundor, måla och plantera blommor.

Genom olika samarbeten med bland annat biblioteket, förskolor och skolor, Fritidsbanken, samt olika författare och artister har man kunnat erbjuda barnen en meningsfull fritid som är helt gratis.

– Ibland känns det overkligt, men man blir samtidigt så lycklig att fler och fler vill komma till våra events och vara delaktiga. Efter varje gång frågar barnen när nästa aktivitet blir och det är jätteroligt, säger Monika Tildevik.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/de-sadde-froet-till-hela-tynnereds-tradgard/repthl!vDbbul6DKq8Kqu6f0I07XA/

Chans på stipendium

Sedan starten har de arrangerat hela 18 större events och fler ska det bli.

Under hela sommaren pågår olika aktiviteter, som utannonseras på Safirträdgårdens Facebooksida och även skrivs på marken.

Nu väntar de på en "pratbänk" som Göteborgs stad ska leverera i dagarna. Den är en del av projektet Åldersvänliga Göteborg.

För sitt engagemang för barnen i området har Monika Tildevik nu nominerats till "Barnens Hjälte" som initieras av Barnsmart.se. Den första augusti presenteras tre finalister som har chans på ett stipendium på 20 000 kronor.

– Eftersom jag inte har någon organisation utan enbart gör detta som privatperson så får jag inte några pengar utan allt görs med ideella krafter. Tänk vad mycket kul vi skulle kunna göra med så mycket pengar.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/sommarlovet-har-kickat-igang-i-parken/repufq!38qj4OPKxHcjg8wDkfPNg/