Mycket på gång. Monika Tildevik och sonen Tristan, som sådde det första fröet till Safirträdgården, har byggt upp en uppskattad mötesplats för barnen i Tynnered. Foto: Privat

Trädgården som sätter guldkant på barnens sommar

På bara ett år har Monika Tildevik och sonen Tristans projekt Safirträdgården blivit en uppskattad samlingsplats för barnen i Tynnered. Nu uppmärksammas deras engagemang med en ärofylld nominering.

  • Publicerad 14:43, 7 jul 2021

Ibland känns det overkligt, men man blir samtidigt så lycklig att fler och fler vill komma till våra events och vara delaktiga.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Våren 2020 sådde Monika Tildevik och sonen Tristan det första fröet till Safirgården, som på bara ett år vuxit till en uppskattad mötesplats.

Under hela året har barn från området kommit för att delta i aktiviteter, spela spel, lyssna på musik och sagor, prova på sporter, gå på skräpplockarrundor, måla och plantera blommor.

Genom olika samarbeten med bland annat biblioteket, förskolor och skolor, Fritidsbanken, samt olika författare och artister har man kunnat erbjuda barnen en meningsfull fritid som är helt gratis.

– Ibland känns det overkligt, men man blir samtidigt så lycklig att fler och fler vill komma till våra events och vara delaktiga. Efter varje gång frågar barnen när nästa aktivitet blir och det är jätteroligt, säger Monika Tildevik.

De sådde fröet till hela Tynnereds trädgård

Chans på stipendium

Sedan starten har de arrangerat hela 18 större events och fler ska det bli.

Under hela sommaren pågår olika aktiviteter, som utannonseras på Safirträdgårdens Facebooksida och även skrivs på marken.

Nu väntar de på en "pratbänk" som Göteborgs stad ska leverera i dagarna. Den är en del av projektet Åldersvänliga Göteborg.

För sitt engagemang för barnen i området har Monika Tildevik nu nominerats till "Barnens Hjälte" som initieras av Barnsmart.se. Den första augusti presenteras tre finalister som har chans på ett stipendium på 20 000 kronor.

– Eftersom jag inte har någon organisation utan enbart gör detta som privatperson så får jag inte några pengar utan allt görs med ideella krafter. Tänk vad mycket kul vi skulle kunna göra med så mycket pengar.

Sommarlovet har kickat igång i parken

Göteborgsnöje

Gessle samlar Roxette-gänget för nytt album

Nöje Höstturné med unpluggedspelningar Sommaren succé med unpluggedkonserter vid hotell Tylösand har gett mersmak för Per Gessle. I höst åker han på turné. I november kommer han med sitt band till Lorensbergsteatern. GöteborgDirekts Kai...söndag 12/9 16:00

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

MP: "Satsa på förbättrad elevhälsa"

Debatt Debatt. Skola Under coronapandemin har många av våra barn och unga känt sig isolerade och ensamma. För de som redan innan pandemin hade det jobbigt... torsdag 16/9 15:00