Egen hall. Västra Frölundas trampolinklubb hoppas på att även i framtiden få tillgång till en egen träningshall, likt den tillfälliga i Eklanda. Foto: Västra Frölundas trampolinklubb

Trampolinklubbens kamp efter branden

Ett år har gått sedan Västra Frölundas trampolinklubb förlorade allt när Slottsskogshallen brann ner. I en tillfällig lokal i Eklanda har klubben kommit på fötter och fått fler medlemmar. Men framtiden är fortfarande osäker.

  • Publicerad 05:30, 23 sep 2020

Vi har blivit lovade att vara här fram till årsskiftet, men därefter vet vi ingenting.

Den 15 september förra året brann Slottsskogshallen ner till grunden. Det skulle komma att bland annat ödelägga hela verksamheten för Västra Frölundas trampolinklubb.

Trampolinsverige sluter upp för drabbade klubben

Paul Andersson, ordförande i klubben, kommer aldrig att glömma synen av den nerbrunna hallen.

– När man stod där nere och det brann kändes det ganska ofattbart. Man förstod inte vidden av det förrän dagen efter när man såg katastrofen.

Fler medlemmar

Trampoliner och utrustning till ett värde av 1,5 miljoner gick förlorad och klubben stod plötsligt utan lokal.

Hela trampolinsverige slöt upp bakom den drabbade klubben och bara några dagar efter hade de samlat in 100 000 kronor.

Med hjälp av ekonomiska bidrag och tillgång till en gammal industrilokal i Eklanda har klubben lyckats komma på fötter igen och i förra veckan anlände den sista trampolinen.

Nu växer klubben och sedan årsskiftet har man gått från 100 till mellan 120 och 130 medlemmar, tack vare att man nu fått en helt egen lokal.

Men dagarna i den tillfälliga lokalen är räknade.

– Eftersom det är ett rivningskontrakt, som i dagsläget bara sträcker sig fram till årsskiftet så befinner vi oss i en väldigt osäker situation, säger Paul Andersson.

Kommer ta tid

Enligt Lotta Lidén Lundgren, avdelningschef på idrott- och föreningsförvaltningen, kommer man sedan hjälpa klubben att hitta en annan lösning.

– När de signalerar att de inte längre kan vara kvar kommer vi att få boka in dem på våra befintliga anläggningar. Det är det vi kan göra innan vi får möjlighet att hitta något nytt för hela deras verksamhet.

Göteborgs stad hade redan innan branden en ambition om att bygga en ny större arena där Slottsskogshallen låg, men den planen gick i stöpet när det visade sig att utrymmet var alltför begränsat.

– Det förs nu samtal med berörda föreningar där vi gått ut med erbjudande om att själva bygga och driva en egen anläggning på platsen, detta eftersom det tidigare funnits önskemål om det, säger Elisabet Lann, ordförande i idrott- och föreningsnämnden.

– I annat fall är det en fråga för nämnden för att få till en enklare träningsanläggning som ryms där. På ett eller annat sätt kommer det att byggas en ny hall, men det tar lite tid.

Paul Andersson, ordförande i trampolinklubben. Foto: Västra Frölundas trampolinklubb

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

"Håll inne med betalningen"

Konsument Vad gör man om fiberinstallationen försenas av en tvist? Eller om man köpt en ny hylla som man inte lyckas skruva ihop? Konsumentrådgivare, Cassandra Larsson har svaren. lördag 17/10 11:40

DEBATT

"Vem tycker att det är bra att fattiga dör tidigare?"

Debatt Den som lever sitt liv i rika Askim lever i genomsnitt 10 år längre än den som bor i Bergsjön. Den som är fattig, kortutbildad och arbetslös dör helt enkelt tidigare än den som är rik, högutbildad och har jobb. lördag 3/10 12:06

KRÖNIKOR

Tjulander: Ett problem som angår hela stan

Krönika De kriminella gängen i Göteborg har den senaste tiden fått mycket uppmärksamhet i medier i hela landet. Det har skramlats med förslag om fler poliser och hårdare straff. lördag 10/10 14:38

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11