Nytt hopp. Västra Frölundas Trampolinklubb förlorade allt i branden som härjade Slottsskogshallen. Foto: Jonas Heiman

Trampolinsverige sluter upp för drabbade klubben

I söndags kväll förlorade Västra Frölundas Trampolinklubb sin hall och hela sin verksamhet i branden som härjade Slottsskogshallen. "Vi får börja om på noll", säger Paul Andersson, ordförande och tränare i klubben.

  • Publicerad 16:53, 17 sep 2019

Västra Frölundas Trampolinklubb hade precis kommit tillbaka från två tävlingar när Paul Andersson nås av nyheten att deras Slottsskogshall står i brand.

– Jag tog mig ned dit på söndagskvällen och det var helt ofattbart att allt var borta, jag tror inte att jag verkligen förstod förrän på måndagen då jag gick dit igen, säger Paul Andersson.

Länge såg det ut som att det här skulle bli slutet för klubben men nu, mycket tack vare ett enormt stöd från allmänheten, syns en strimma hopp.

I samband med ett krismöte på klubben beslutade de att starta en insamling på sociala medier och responsen var överväldigande.

– Det har inkommit bidrag från hela Trampolinsverige, från medlemmar samt nära och kära. Det är helt fantastiskt, säger Paul Andersson.

Bara dagar efter branden har de redan samlat in 100 000 kronor och nu planerar de att köpa in en ny trampolin för att kunna fortsätta verksamheten.

– I hallen hade vi sju trampoliner, nu får vi klara oss med en – möjligtvis två, vi har ansökt om bidra till en ytterligare. Vi får börja om på noll.

Det var långt mer än bara trampoliner som gick åt i branden. Inne i hallen hade klubben även flera olika skydd- och landningsmattor som används i sporten. Även datorer och filmutrustning som används för att filma och utvärdera medlemmarnas prestationer på trampolinen.

– Vi räknar med att den totala kostnaden för det vi förlorat landar på cirka 1,6 miljoner kronor, säger Paul Andersson.

Med stöttning från närliggande trampolinföreningar, som erbjudit Västra Frölunda att träna i deras hallar, blickar de nu framåt och hoppas kunna hitta en ny hall och sakta men säkert kunna komma på fötter igen.

– Det finns ingen tvekan – vi ska tillbaka till där vi var, vi kommer fortsätta kämpa för det, avslutar Paul Andersson.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Våld i nära relation under pandemin"

Debatt. Det är kärva tider i världen och det är kärva tider för var och en av oss. Vi rekommenderas isolering, försiktighet och social distansering. Att arbeta hemma och ha digitala träffar är vanligt men...lördag 23/5 15:00

KRÖNIKOR

Jernberg: Så lyckas du med videomötet

Retorik. I coronans spår med mycket hemmaarbete och social distansering har videomötena blivit mer regel än undantag. Perfekt tycker en del, svårt tycker andra. måndag 25/5 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57