Mannen hittades död på Kyrkogårdsvägen vid kyrkogården i Billdal den 30 april. Foto: Google/ Byrd/ Tommy Andersson

Tre anhållna efter Billdalsmordet

Två män har anhållits misstänkta för mord på den man som hittades död i närheten av Billdals kyrkogård förra veckan. En tredje person är anhållen misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

  • Publicerad 11:16, 6 maj 2020

Den ena mannen greps på tisdagen och den andra på onsdagsmorgonen. De är i 50- och 20-årsåldern.

Det var i torsdags som polisens larmades till Billdals kyrkogårdsväg där en avliden man anträffades i anslutning till kyrkogården. En förundersökning om mord har inletts.

Man hittades död vid kyrkogård

Förundersökningsledare Göran Sundström har tidigare berättat för Göteborg Direkt att den avlidne mannen är hemmahörande i västra Göteborg och att han var känd av polisen sedan tidigare.

– Jag kan säga så mycket som att de gripna personerna har vetat om vem offret har varit, säger kammaråklagare Maria Thorell.

Är även de gripna kända av polisen sedan tidigare?

– Ja.

Var greps personerna?

– Det vill jag inte gå in på.

De båda männen sitter nu anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord. En tredje person har också anhållits misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Det är ännu inte klarlagt om kyrkogården är den plats där mannen bragts om livet, eller om han placerats där efter mordet.

– Jag vill inte gå in på det. Obduktionen pågår under dagen. Efter det vet vi förhoppningsvis mer, säger Maria Thorell.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Så gör du om du swishat fel

Konsument Gäller ångerrätt på nätauktion och hur gör jag om jag skickat pengar till fel person? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. torsdag 3/9 16:37

DEBATT

GOW och Emigranternas hus vädjar till staden

Skriver öppet brev till kommunstyrelsen och kulturnämnden Nästa år fyller staden 400 år och att fira stadens födelsedag och framför allt dess människor i både nutid och dåtid är i sig självt en kulturmanifestation, ett hyllande av människans skapande på den...torsdag 27/8 11:52

KRÖNIKOR

Tjulander: Gör som gymnasieskolan – håll till höger

Krönika. Göteborg Direkt har kartlagt hur gymnasieskolorna hanterar pandemin under skolstarten. Något som vi borde ta efter i samhället i stort menar artikelförfattaren. måndag 14/9 16:45

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11