Mannen hittades död på Kyrkogårdsvägen vid kyrkogården i Billdal den 30 april. Foto: Google/ Byrd/ Tommy Andersson

Tre anhållna efter Billdalsmordet

Två män har anhållits misstänkta för mord på den man som hittades död i närheten av Billdals kyrkogård förra veckan. En tredje person är anhållen misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

  • Publicerad 11:16, 6 maj 2020

Den ena mannen greps på tisdagen och den andra på onsdagsmorgonen. De är i 50- och 20-årsåldern.

Det var i torsdags som polisens larmades till Billdals kyrkogårdsväg där en avliden man anträffades i anslutning till kyrkogården. En förundersökning om mord har inletts.

Man hittades död vid kyrkogård

Förundersökningsledare Göran Sundström har tidigare berättat för Göteborg Direkt att den avlidne mannen är hemmahörande i västra Göteborg och att han var känd av polisen sedan tidigare.

– Jag kan säga så mycket som att de gripna personerna har vetat om vem offret har varit, säger kammaråklagare Maria Thorell.

Är även de gripna kända av polisen sedan tidigare?

– Ja.

Var greps personerna?

– Det vill jag inte gå in på.

De båda männen sitter nu anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord. En tredje person har också anhållits misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Det är ännu inte klarlagt om kyrkogården är den plats där mannen bragts om livet, eller om han placerats där efter mordet.

– Jag vill inte gå in på det. Obduktionen pågår under dagen. Efter det vet vi förhoppningsvis mer, säger Maria Thorell.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Våld i nära relation under pandemin"

Debatt. Det är kärva tider i världen och det är kärva tider för var och en av oss. Vi rekommenderas isolering, försiktighet och social distansering. Att arbeta hemma och ha digitala träffar är vanligt men...lördag 23/5 15:00

KRÖNIKOR

Jernberg: Så lyckas du med videomötet

Retorik. I coronans spår med mycket hemmaarbete och social distansering har videomötena blivit mer regel än undantag. Perfekt tycker en del, svårt tycker andra. måndag 25/5 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57