ÅTALADE.Två män och en kvinna står åtalade för rånmordet på Hjalmar Brantningsplatsen i juli i somras. Foto: Polisen

Tre åtalade för rånmordet på Hjalmar Brantingsplatsen

En ung man knivhöggs till döds i samband med ett rån vid Hjalmar Brantingsplatsen i somras. Nu åtals tre personer för mordet.

  • Publicerad 11:59, 12 nov 2019

Den tragiska händelsen, där två unga killar knivrånades och en av dem avled efter ett allvarligt knivhugg, inträffade i juli i somras.

Ung man mördad vid rån – tre personer gripna

Tre personer anhållna efter rånmordet på Hisingen

Tre personer greps redan samma dag i närheten av Hjalmar Brantingsplatsen där dådet utfördes tillsammans med stöldgodset. Nu åtals samma personer för grovt rån och mord.

Det handlar om två män i 20-årsåldern och en kvinna som är 17 år. Båda männen har erkänt delaktighet i rånet medan kvinnan förnekar all inblandning i dådet.

Polischefen om rånvågen

Polischefen: ”Vi måste få bort knivarna”

Enligt kammaråklagare Thomas Willén är bevisläget är bra.

– I utredning har det framkommit många bevis både muntliga och tekniska. Den här händelse är väl dokumenterad och har lett till att två har erkänt delaktighet, säger han.

Offren och gärningsmännen var helt okända för varandra men ska ha åkt samma buss den aktuella natten. Det är under bussresan som de tre åtalade personerna bestämmer sig för att råna de två killarna, menar Thomas Willén.

Är det ett rån som har gått överstyr?

– Jag påstår att de planerar rånet på bussen och bestämmer sig för att beväpna sig, hota och använda knivvåld i den här situationen. Det är ett stort risktagande att utföra ett rån på det sättet för då kan det sluta som det gjorde i det här fallet.

De två männen är tidigare dömda för bland annat för stöld och narkotikabrott.

Huvudförhandling är planerad att hållas den 19-21 november och den 25 november.

Professorn: "Kommunen smyger undan sitt ansvar"

MORD. Det 18-åriga offret hölls fast när han fick kniven i bröstet. Foto: Polisen

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Våld i nära relation under pandemin"

Debatt. Det är kärva tider i världen och det är kärva tider för var och en av oss. Vi rekommenderas isolering, försiktighet och social distansering. Att arbeta hemma och ha digitala träffar är vanligt men...lördag 23/5 15:00

KRÖNIKOR

Jernberg: Så lyckas du med videomötet

Retorik. I coronans spår med mycket hemmaarbete och social distansering har videomötena blivit mer regel än undantag. Perfekt tycker en del, svårt tycker andra. måndag 25/5 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57