Misstänkt mord. En man i 25-årsåldern dog i fredags efter att blivit knivskuren. Nu misstänks tre unga män vara inblandade i dådet. Foto: Direktpress

Tre begärs häktade – misstänks för knivmord

En man i 25-årsåldern skadades svårt efter att ha blivit knivskuren i Backa i fredags. Tre unga män misstänks ligga bakom dådet och har nu begärts häktade.

  • Publicerad 16:33, 15 aug 2022

Det var i fredags, 12 augusti, som polisen strax efter lunchtid fick in ett larm om att en person blivit knivskuren på en adress i Hisings Backa.

En man i 25-årsåldern hade fått motta flera knivhugg och var bland annat skadad i ena benet. Mannen fördes med ambulans till sjukhus för vård.

En utredning om mordförsök inleddes och polisen arbetade under dagen med att knacka dörr samt med att utföra tekniska undersökningar och samla in information.

Offret avled senare

Några timmar senare under fredagskvällen meddelade polisen att mannen hade avlidit till följd av sina skador. Händelsen fick då rubriceringen mord.

Samma kväll kunde polisen även gripa tre unga män i 20-årsåldern, misstänkta för inblandning i dådet. Under söndagskvällen beslutade åklagare att begära samtliga tre häktade.

Häktningsförhandling i veckan

Två av männen misstänks för mord på sannolika skäl och den tredje för medhjälp till mord.

Häktningsförhandlingarna mot männen är planerade till måndag eftermiddag samt tisdag förmiddag.

Vi är GBG