Oliver Twist. Mathias Graffner är en av uppsättningens tre Oliver. Foto: Markus Andersson

Tre Oliver sjuka – förkylning stoppar musikal

Onsdagens föreställning av Oliver på Göteborgsoperan ställs in. Alla tre Oliver är förkylda. –Hade det varit en vuxen titelrollsinnehavare hade vi kunnat flyga in någon. Men nu är det barn som sjunger på svenska, säger Emil Rinstad på Göteborgsoperan.

  • Publicerad 14:54, 3 mar 2020

Har du biljett till den inställda föreställningen?

Kontakta biljetter@opera.se

Vabruari har gått över i mars. Men förkylningssäsongen fortsätter skörda sina offer. Onsdagens föreställning av musikalen Oliver ställs nu in efter att alla pojkar som turas om att spela Oliver blivit förkylda.

Han ger Oliver en ny twist

– Under de år jag har jobbat här har det aldrig skett förut. Hade det varit en vuxen titelrollsinnehavare hade vi kunnat flyga in någon som får stå vid sidan och sjunga. Det är inte så ovanligt när någon pajat rösten. Men här är det barn som spelar, och då blir det komplicerat. Det finns ingen att flyga in eftersom föreställningen är på svenska, säger Emil Rinstad på Göteborgsoperans pressavdelning.

Alla som har köpt biljett till onsdagens föreställning har fått ett mejl om vad som gäller.

– De får möjlighet att boka om så de får chans att se föreställningen vid ett annat tillfälle. Om det verkligen inte går så får man pengarna tillbaka, säger Emil Rinstad.

Det är ju väldigt tätt inpå nu. Kan man få ersättning för resa och boende också?

– Nej tyvärr. Vi kan bara ansvara för föreställningsbiljetterna. Det är inte helg i alla fall, då hade det nog varit fler som kommer utifrån. Men det är som sagt väldigt ovanligt, så det är inget vi tar lättvindigt på.

Nästa föreställning spelas den 14:e mars. Förhoppningen är att i alla fall någon av föreställningens tre Oliver har tillfrisknat till dess.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Bryt ihop men se till att gå vidare"

Retorikcoachen om coronapandemin. Alla påverkas vi av den rådande corona-situationen men vissa slår den hårdare mot. Jenny Ralphsson Jernberg vet hur man tar sig genom tuffa motgångar.tisdag 24/3 16:53

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57