USA. Lime finns i omkring 150 städer i hela världen, framförallt i USA. Foto: Kris Krug

Trenden växer: Tredje företag till Göteborg

Det började med Voi, sen kom Tier och nu kommer ytterligare ett elsparksföretag till Göteborg. Det handlar om den amerikanska jätten Lime, som redan finns i andra svenska städer.

  • Publicerad 11:07, 21 mar 2019

I dagsläget finns omkring 500 elsparkscyklar i Göteborg, men fler är på väg. Svenska Voi, som var först i Göteborg, har nu omkring 270 elsparkar i stan. Men de satsar på mellan 800 och 1000.

De vill ge göteborgsbilisterna sparken

Nytt elsparkföretag etablerar sig i Göteborg

Nu kommer ytterligare ett företag till Göteborg, vilket GP var först med att rapportera om. Det är den amerikanska jätten Lime, som sedan tidigare finns bland annat Malmö och Stockholm.

– De hörde av sig för ganska länge sedan och sa att de skulle komma inom en viss tid, men de gjorde inte det. Nu hörde de av sig igen i förra veckan och berättade att de satsar på att komma nästa vecka, efter 25 mars, säger Malin Månsson på trafikkontoret.

Hur många elsparkcyklar handlar det om?

– Det vet vi inte ännu. Men vi får nog mer info innan lanseringen.

Har ytterligare elsparksföretag hört av sig om etablering i Göteborg?

– Inte vad jag hört, säger Malin Månsson.

Elsparkscyklarnas livslängd – två månader

Fortfarande råder det stor osäkerhet kring hur elsparkcyklarna i Göteborg ska hanteras. I flera städer har situationen spårat ur där felparkerade elsparkcyklar fått tas omhand av kommunen och polis.

– Vi försöker få oss en bild av situationen och samlar på oss ärenden och synpunkter från olika håll. Vi har också kontakt med Stockholm för att se hur de arbetar. Inom kort ska vi också ta kontakt med polisen för att se hur vi ska hantera olika situationer, säger Malin Månsson.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG