Festhelg. Trettondagsbal, partyfunk och revypremiär. Foto: Göteborgsoperan/Promo/Kai Martin

Trettondagsbal, partyfunk och revypremiär

Traditionell bal på trettondagsafton. Revypremiär. Partyfunk eller performancefestival. Göteborgshelgen bjuder på möjligheter.

  • Publicerad 11:40, 5 jan 2018

Balafton

Vad: Trettondagsafton är traditionell balafton. Tillsammans med mat, dryck och musik blir det alltid något extra. Som när Göteborgsoperan efter konserten med Leonard Bernsteins musik ställer stora scenen till förfogande för sitt traditionella arrangemang.

Var: Göteborgoperan.

När: 5 januari, från 16.00.

Info: Hittar du här!
 

Performancefestival

Vad: "13Festivalen", en performancefestival som bjuder på fler än 100 programpunkter! Alltifrån lågmälda samtal till hisnande aktioner om vitt skilda frågor och tankar.

Var: Konstepidemin.

När: Fredag 5 januari 14.00–22.00, 6 januari 14.00-20.00.

Info: Hittar du här!
 

Mölndalsrevyn

Vad: En tradition till trettonhelgen sedan 1974. Revynummer med dagsaktuella händelser med tillskruvade kommentarer och musikaliska nummer.

Var: Möllan, Mölndal.

När: Premiär lördag 6 januari.

Info: Hittar du här!

Symfonisk partyfunk

Vad: Nystartade Lyrc Orchestra bildades i somras och består av 27 unga musiker från Skurup i söder till Bollnäs i norr. Musiken är komponerad och arrangerad av 22-åriga Anna Ljungberg och är gränsöverskridande med influenser från funk, jazz, klassisk musik och folkmusik.

Var: Frilagret,

När: Lördag 6 januari, 20.00.

Info: Hittar du här!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG