Trots larm: Fortfarande problem med farlig korsning

Tidigare i höst larmade Caroline Borgvall, Hisings Backa, om bristerna i trafiksäkerhet vid en järnvägskorsning på Hisingen. Trots vissa förbättringar står Carolines dom fast: "Känns inte säker".

  • Publicerad 13:30, 28 dec 2021

I mars skedde en allvarlig olycka i korsningen Lillhagsvägen och Finlandsvägen på Hisingen, när ett tåg i full fart körde in i en buss. Bussen – som turligt nog inte hade några passagerare vid tillfället – hade fastnat på spåren på grund av ett haveri.

Efter olyckan utlovade Göteborgs stad och Trafikverket att korsningen ska bli säkrare. Ett arbete som skulle ske i etapper, men där de inledande åtgärderna skulle vara klara under sommaren.

Efter allvarliga olyckan – nu ska korsningen åtgärdas

Men åtgärderna dröjde och när mörkret gjorde sitt intåg kände närboende Caroline Borgvall att hon var tvungen att ta tag i saken och kräva svar från de ansvariga myndigheterna.

– Nu har Trafikkontoret satt upp lampor, men de är inte tillräckliga för att lysa upp hela passagen för oss cyklister, säger hon.

Bommen försenad

Absolut viktigast för att göra korsningen säkrare på kort sikt var ytterligare en järnvägsbom. Det skulle vara på plats i somras, men leveransen av material försenades på grund av coronapandemin.

Det senaste beskedet som Caroline Borgvall har fått är att bommen ska vara i drift strax efter årsskiftet.

– Det har egentligen inte hänt mycket alls sedan sist och korsningen känns fortfarande inte säker. Fortfarande ser man hela tiden farliga trafiksituationer uppstå.

Vi är GBG