Räddning. På stadsdelsnämndens möte i tisdags beslutades att de dagliga verksamheterna Axet och Mellansteget ska vara kvar i ytterligare ett år. Foto: Göteborgs Stad

Trots sparkrav: Hotade verksamheter räddas

Mellansteget och Axet i Sisjön respektive Högsbo får vara kvar ännu ett år. Det efter att Oppositionen kört över Alliansen på stadsdelsnämndens möte i tisdags.

  • Publicerad 12:06, 19 dec 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

När årets sista nämndsmöte avslutades i Askim-Frölunda-Högsbo stod det klart att de tidigare hotade verksamheterna Axet och Mellansteget räddas kvar.

Enligt GP kör oppositionen över Alliansen och fick där med igenom sitt förslag om att använda 3,8 miljoner kronor av stadens ofördelade pengar för att driva Axet och Mellansteget ett år till.

Göteborg Direkt har tidigare berättat om Alliansens sparplaner att lägga ned de dagliga verksamheterna i sin strävan efter en stadsdelsekonomi i balans.

Nedläggningshotad verksamhet får nytt växthus

Nu säger beslutet att verksamheterna ska finnas kvar till nästa årsskifte. Den här typen av dagligverksamhet är i dagsläget unik för Askim-Frölunda-Högsbo.

Under nästa år kommer stadsdelsnämnderna försvinna och då landar Mellansteget och Axets vara eller icke vara på en centralnämnds bord.

Beskedet: Inga pengar till Axet och Mellansteget

Stadsdelsnämndens ordförande, Monika Beiring (M), säger till GP att hon tycker beslutet att rädda verksamheterna är olyckligt. Dels för att oron på verksamheterna kommer kvarstå då man, precis som förra året, bara räddar verksamheten under ett år.

– Det är olyckligt att de tvingas leva i ovisshet, Det gagnar inte den här gruppen. Vi vill fortsätta ge dem stöd, men på ett annat sätt, säger hon till GP.

Osäker framtid för Axet och Mellansteget

Vi är GBG

    Vi är GBG