Paradise Hotel. Ikenna ”Ike” Abika från Angered tog hem vinsten, 250 000 kronor. Foto: Viaplay/ Pressbild

Trots vinst – snopet slut på Paradise Hotel-vinnaren

Ikenna ”Ike” Abika från Angered tog hem vinsten i årets omtalade säsong av Paradise Hotel. 250 000 kronor rikare men säsongen blev inte riktigt som han hade tänkt sig. "Ska bli skönt att släppa allt och gå vidare"

  • Publicerad 17:00, 5 jun 2021

Trots att han tillfälligt bor i Stockholm så har Ikenna starka band till Angered. Foto: Kristina Kolaric

Årets upplaga av Paradise Hotel blev stoppad och borttagen från Viaplay för ungefär en månad sedan men nu är säsongens sista avsnitt tillbaka där vinnarna avslöjats. Vinnaren blev ingen mindre än Ikenna ”Ike” Abika, 26, från Angered som tog sig ända till finalen och vann prispengarna tillsammans med Moa Lindgren, 21.

Tv-bolaget Nent meddelade att de inte kommer sända resten av säsongen och att avsnitten som redan sänts kommer tas bort från Viaplay och Viafree. Beslutet kom efter misstankar om övergrepp på två av de kvinnliga deltagarna.

Ikenna Abika förstår beslutet till viss del men tycker samtidigt att det kunde ha hanterats bättre.
– Jag tycker det är orättvist, de borde ha ställt in hela säsongen från början eller visat allt utom det specifika avsnittet som gjorde allt kaos.

– Jag krigade och tog mig till final för att sedan hålla sekretessen i månader för deras skull. Och nu är det så många avsnitt som inte sänds. Om de tar bort vår säsong borde de ta bort alla säsonger av Paradise Hotel från Viaplay och Viafree.

Orättvist

Ikenna menar att beslutet är orättvist mot alla andra deltagare som inte kommer få ut lika mycket av att vara med i den här säsongen.

Känslan efter säsongen är märklig. Ikenna förklarar att det var en helt annan känsla inne i huset.
– Där inne kändes allt bra och jag trodde aldrig att det skulle bli så här stökigt. Det känns konstigt att jag har varit med i en säsong där sådana saker har hänt.

Castingen i säsongen var väldigt bra med många roliga karaktärer med mycket humor och kärlek. Att tittarna har missat mycket av det denna säsong är väldigt synd, menar Ikenna.

Vill man se mer av "Ike" ska man hålla koll på hans Instagram och Tiktok där han ska fortsätta att göra humorsketcher. Drömmen om att skådespela i film och teater finns där och är något han strävar mot.
– Det kommer bli mer TV i framtiden, jag vill vara framför kameran så mycket som möjligt, säger han.

– Säsongen blev väldigt stökig och fick mycket kritik från många håll så det ska bli skönt att kunna gå vidare och fokusera på annat nu.

Ikenna, 26, från Angered, ny deltagare i Paradise hotel

Varför tror du att du blev du årets vinnare?

– Jag var mest omtyckt i gruppen. Jag var härlig, rolig, kreativ och jag spelade mina kort rätt. Jag var beslutsam när det var läge att spela. Jag var på god fot med alla, både med min egen pakt och den andra sidan.

Vad ska du göra med prispengarna?

– En del av pengarna kommer gå till familjen och en del ska jag investera i en lägenhet.

Skulle du vara med i Paradise Hotel igen om du fick möjligheten?

– Jag vet inte riktigt, kanske om de skulle sända resten av mina 19 avsnitt från denna säsong. Men blir det inte Paradise Hotel blir det tv på andra sätt i alla fall.

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00