Gustaf Noren kommer till Way out Vega. Foto: Tre Stiftelser

Tungt namn till Way out Vega

När Way out West snart går av stapeln tänker deras grannar, äldreboendet Vegahusen, inte vara sämre. Med Gustaf Noren som huvudnummer sparkar de igång festivalen Way out Vega.

  • Publicerad 12:00, 24 jul 2017

Den tionde augusti är startdatumet för sommarfestivalen Way out West. En festival som likt många andra har en ganska låg medelålder bland besökarna. Men från och med förra året har de fått en festivalgranne där medelåldern är en helt annan.

– Jag tror att det är väldigt viktigt att spegla det som hände ute i samhället även här inne på äldreboendet, säger Joakim Wettmark, enhetschef för kulturverksamhet på Vegahusen.

Det är äldreboendet Vegahusen som i år igen startat upp sin egna festival, Way out Vega. De håller till bara ett stenkast från Way out Wests festivalområde och i år har de ett tungt namn i programmet.

– Vi hörde att Gustaf Noren gjort en gratis spelning för äldre i samband med Peace and Love i Borlänge så vi ställde frågan om han ville komma hit och det ville han, berättar Joakim Wettmark.

Bland Gustaf Norens låtar var det Strövtåg i hembygden som kom högst upp på önskelistan när de äldre fick välja.

Way out Vega försöker även följa sin storebror i valet av mat så Vegahusens restaurang, Cafe Ärtan, kommer under dagen att serverea ett vegetariskt alternativ.

– De äldre är en grupp som inte alltid har så lätt att ta till sig av det som händer i samhället och då får äldreomsorgen en viktig roll, säger Joakim Wettmark.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

"Ombildningar borde vara en icke-fråga"

Debatt Att Göteborgs politiker gör ombildningar av hyresrätter till en valfråga vittnar om bristande förmåga att ta itu med de större frågorna, skriver Mikael Larsson och Simon Vajedi, för Medborgerlig...onsdag 3/8 8:47