Turnerande West of Eden spelar på hemmaplan

2017 blev ett avstamp mot något nytt. Nu ser West of Eden fram mot en ny vår – med ny musik, fler spelningar och nya utmaningar. I vår har de flera Göteborgsspelningar inbokade.

  • Publicerad 16:18, 28 feb 2018

I snart 25 år har West of Eden vårdat sin musik – låtar med irländsk tradition på sitt eget vis.

Under nästan lika många år har bandet försökt att komma in i den svenska folkmusiksfären utan att lyckas. Nu struntar gruppen i det. 2017 hade West of Eden rejält med spelningar, som kröntes med höstens Kinaturné.

– Vi har en agent i Holland, som också har kontakter i Kina, säger Martin Schaub, som tillsammans med hustrun Jenny startade bandet efter en Irlandsresa.

I Kina ställdes West of Eden inför mängder med utmaningar. Men med mottot "gilla läget" och inställningen att vad som helst kan hända, blev det ett uppskattat äventyr.

– Det var nio spelningar på sexton dagar och vi, som är rätt försiktiga personer, fick lära oss att ta plats, säger Martin Schaub.

Under våren är bandet ute på en turné baserad på albumet "Look to the West" (2016) – ett temaalbum om de svenska emigranterna på 1800-talet.

Den 10 mars gästar West of Eden Majornakyrkan i ett arrangemang av Faktum. 11 till 14 april spelar bandet på Stadsteaterns lunchteater.

I sommar bär det av till Skottland, för inspelning av ny musik.

– Låtarna ska vara klara. Men inte arrangemangen eller var vi ska spela in. En utmaning för mig som vill ha kontroll, säger Martin Schaub.

West of Eden

Är: Martin och Jenny Schaub, Henning Sernhede, Lars Broman, Martin Holmlund och Ola Karlevo.

Från: Göteborg.

Aktuella: Med spelning i Majornakyrkan 10 mars och en vårturné.

Gästar Timo Räisänen på hans nya EP.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG