Nya grejen. Anton Lindegren och Viktor Skoglund fixar utomhusbio på fredag. Foto: Bio-Logi

Tusentals göteborgare sugna på hemlig ute-bio i Azalea

Packa en filt och håll tummarna för fint väder. Fredag 14 juli blir det utomhusbio i Azaleadalen. Filmen är än så länge hemlig, men redan lockar evenemanget tusentals på Facebook.

  • Publicerad 17:00, 13 jul 2017

Hittills har 2.000 annonserat att de kommer och över 18.000 är intresserade av evenemanget på Facebook.

– Vi har pratat med Park och natur och de sa att det finns en chans eller risk att det kommer några tusen, säger Viktor Skoglund, som anordnar kvällen tillsammans med kompisen Anton Lindegren.

Vad gör ni då?

– Då är alla välkomna, vi tänker att det löser sig och vi har kontakt med polisen kring säkerheten, säger han.

Under kvällen kommer det även att finnas food trucks på plats och en DJ ska spela innan bion börjar vid 22. Vilken film det blir är än så länge hemligt, men kommer att avslöjas i sociala medier samma dag.

– Vi har ju undersökt lite innan vad folk skulle vilja se och det är verkligen vitt skilda åsikter. Det är allt från animerat till skräck och vi vill ju inte att hälften ska tappa intresset innan, säger Viktor Skoglund.

De har inte hållit i någon utomhusbio tidigare, men liknande evenemang som de helt finansierat genom att ragga sponsorer.

Nu är det framför allt vädret som måste leverera nästa fredag.

– Det handlar ju mycket om det, men enligt prognosen just nu så ska det bli fint. Men om det regnar så har vi en plan B på gång.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG