FULLSATT. Tusentals kom inte in och missar matchen på Ullevi. Foto: Kristian Risenfors

Tusentals missar VM på Ullevi

Ullevi fick stänga portarna redan en halvtimme innan matchstart i åttondelsfinalen mellan Sverige och Schweiz. Tusentals besvikna fotbollsfans fick vända i dörren. "Vi har hänvisat till andra ställen i stan", säger arrangörerna.

  • Publicerad 16:29, 3 jul 2018

Redan en halvtimme innan matchstart mellan Sverige och Schweiz i åttondelsfinalen i fotbolls-VM var det fullsatt på Ullevi. Arenan har visat alla Sveriges matcher på storbildsskärm men i dag var publiktrycket extra stort.

Läs också: Uppmaningen: Kom i tid till matchen

– Vi fick stänga tidigare i dag. Det är omkring 15-16 000 inne nu, det är en härlig stämning och matchen är igång. Vi vet inte än hur många som inte kom in men vi har hänvisat alla till andra ställen i stan, säger Thomas Walfridsson, projektledare på Got Event.

Syskonen Elin och Filip Svensson, två turister på besök i Göteborg hade planerat att se stormatchen på Ullevi. Men tyvärr kom de försent och är besvikna över att missa upplevelsen att heja fram Sverige tillsammans med tusentals andra.

– Vi visste inte de hade maxtak. Vet inte var vi ska kolla nu, säger de.

En anledning till att Ullevi inte kan ta emot fler i publiken beror på sikten.

– Vi har en skärm och med de siktvinklarna vi har så blir det inte bra om vi släpper in fler, säger säger Thomas Walfridsson.

Läs också: Superguide: Här kollar du VM tillsammans.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG