Brott. Skjutningen ägde rum på ett gym i Tuve på Hisingen. Foto: Oliver Larsson/ Byrd

Två begärs häktade efter dödsskjutningen på gym

Två 20-åriga män har begärs häktade misstänkta för inblandning i dödsskjutningen på ett gym förra veckan. "Båda har förhörts under helgen. De förnekar brott" säger Stefan Lind, kammaråklagare.

  • Publicerad 12:55, 2 maj 2022

Häktningsförhandlingarna mot de båda män som misstänks för inblandning i mordet på Nordic Wellness i Tuve, kommer att ske under eftermiddagen idag, måndag.

– Männen har förhörts under helgen och jag kommer att begära dem häktade på sannolika skäl misstänka för mord samt skyddande av brottsling. De båda förnekar brott, säger Stefan Lind, kammaråklagare.

De misstänkta männen är båda 20 år.

Kammaråklagare Stefan Lind leder förundersökningen och vill att de ska häktas med restriktioner. Bland annat vill man begränsa männens möjlighet att kontakta varandra, följa nyheterna och ta emot besök.

– Jag vill inte säga något just nu om hur bevisläget ser ut. Sedan skjutningen har polisen förhört flera vittnen och utfört andra utredningstekniska åtgärder.

Två gripna efter dödsskjutningen på gym

Greps samtidigt

Det var i torsdags förra veckan som en man i 25-årsåldern blev skjuten inne på gymmet vid Tuve torg. Mannen fördes till sjukhus för vård, men han avled senare av sina skador.

Skottlossningen skedde vid 18.30-tiden och redan samma kväll greps de båda misstänkta 20-åriga männen.

Tidigare domar

Den ena av 20-åringarna, som misstänkt för mord, har tidigare dömts för våldsbrott. För några år sedan dömdes han och några andra ungdomar för ett par så kallade ungdomsrån, där rånoffren angrepps på centrala platser som Nordstan. 20-åringen var minderårig när vid tillfället då rånen begicks.

Mannen som misstänks för skyddande av brottsling är ostraffad sedan tidigare.

Vi är GBG