Genrebild på bilbrand. Två bilar brann i Bergsjön inatt, de misstänkts vara anlagda. Foto: Most Photos

Två bilar brann i Bergsjön inatt – misstänkts vara anlagd

Två bilar brann i Bergsjön strax innan midnatt, natten till tisdag. Branden misstänkts vara anlagd, något som oftast ungdomsbrottlighet står bakom, enligt Thomas Fuxborg, presstalesperson polisregion Väst. – Det finns inget annat syfte än för att jävlas, säger han.

  • Publicerad 08:30, 7 jul 2020

Det var i Bergsjön som det i natt började brinna i en parkerad bil. Larmet inkommer strax innan midnatt och branden hinner sprida sig till bilen bredvid innan räddningstjänsten hinner släcka den.

– När vi är på plats hittar vi inga andra orsaker till branden annat än att den är anlagd, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisregion Väst.

Den första bilen blir helt utbränd medan den andra bilen får värmeskador. Det är inget ovanligt brott med anlagda bilbränder i Göteborg, enligt Thomas Fuxborg.

– Det är vanligt. Det är ju varje vecka som det sker bilbränder och de är oftast anlagda. Det är väldigt ovanligt att en bil skulle självantändas under färd eller när den står parkerad, säger han.

Han ser även ett mönster i vilken grupp som oftast ligger bakom brotten.

– Det är oftast boende i området och oftast ungdomar. Det är en vanlig ungdomsbrottslighet och det finns inget annat syfte än för att jävlas, säger Thomas Fuxborg.

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00