Flera patruller sökte efter de misstänkta rånarna, även från luften. Foto: Mostphotos

Två gripna efter väpnat rån mot pantbank

En pantbank i Olskroken rånades på fredagsförmiddagen. Två misstänkta personer har gripits misstänkta för grovt rån och grovt vapenbrott.

  • Publicerad 12:02, 7 aug 2020

Larmet om rånet på Norra Gubberogatan kom till polisen vid halv 11 på fredagsförmiddagen. Enligt vittnen hade både en moped och en personbil lämnat platsen efter rånet. Flera patruller tog upp jakten på gärningspersonerna även helikopter deltog i sökinsatsen. Det tog inte en lång stund innan två personer greps på Liedstrandsgatan i Lunden.

– Efter tre minuter lyckas vi säkra två personer, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedmyr.

Söker ni efter fler misstänkta gärningspersoner?

– Inte vad jag vet i nuläget. Nu har vi de här två gripna och fortsätter med teknisk undersökning på plats. Vi kommer jobba vidare och förhöra de misstänka så få vi se vad vi landar i efter det.

Gärningspersonerna ska ha backat in i en butik och sedan in i pantbanken. Därefter ska de ha hotat personal och rånat både butiken och pantbanken. Det finns inga uppgifter på att någon kommit till skada.

De båda gripna är misstänkta för försök till grov rån i två fall och grovt vapenbrott. Polisen har beslagtagit något som misstänkts vara ett vapen som en av gärningspersonerna kastat ifrån sig. Även en bil och en moped har beslagtagits av polisen.

Bilen gärningspersonerna använde sig av för att köra in i butiken är en svart Land Rover. För två dagar sedan blev en gravid kvinna misshandlad och bestulen på en svart Land Rover i Kålltorp. Men polisen vill ännu inte uttala sig om det rör sig om samma bil.

Kvinna misshandlad – bestulen på bil

– I nuläget vet jag inget om den kopplingen. Det får utredningen visa, säger Fredrik Svedmyr.

Vid klockan 14 hävdes polisens avspärrningar på platsen.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00