Foto: Google

Två män anhållna efter misstänkt bomb

Två misstänkt explosiva föremål hittades på måndagskvällen i ett parkeringshus i Landala och vid polishuset i centrala Göteborg. Två män har gripits och senare anhållits misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

  • Publicerad 08:30, 10 sep 2019

Vid klockan 20 på måndagskvällen fick polisen larm om ett misstänkt föremål i parkeringshuset under Landalagången i Landala. Garaget evakuerades och Nationella bombskyddet kallades in för att undersöka föremålet.

En timme senare hittades ytterligare ett misstänkt föremål vid Smålandsgatan nära polishuset.

Vid klockan 01 greps två män i 35–40 årsåldern från Göteborgsområdet misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott om lagen om brandfarliga och explosiva varor. Männen anhölls senare på natten. Ytterligare brottsrubriceringar kan tillkomma enligt polisen.

Vid klockan 01 hade Nationella bombskyddet säkrat föremålet i parkeringshuset i Landala och åkte vidare för att undersöka föremålet på Smålandsgatan. Enligt polisen har de beslagtagit föremål som i nuläget betraktas som skarpa och explosiva varor.

– Allt är kopplat till Landala. Men vi går inte in på några detaljer i det här läget innan vi vet omfattningen, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Polisen har även tagit en bil i beslag.

Nu fortsätter utredningsarbetet. Den särskilda händelse som inleddes under måndagskvällen avslutades på tisdagsmorgonen.