Enligt uppgifter till GP rör det sig om två 19-åriga män som nu sitter anhållna misstänkta för inblandning i mordet på en 20-årig man som ägde rum inne på en frisersalong på Marklandsgatan i somras. Foto: Johanna Roos

Två misstänkta för inblandning i frisörmordet

Nio månader efter att en 20-årig man sköts till döds inne på en frisörsalong på Marklandsgatan har nu två män anhållits misstänkta för inblandning i mordet.

  • Publicerad 11:41, 26 apr 2022

Det var fredagen den 9 juli förra året som två maskerade män tog sig in bakvägen på en frisörsalong på Marklandsgatan.

De avlossade ett antal skott mot en 20-årig man som avled på platsen. Mannen ingick i ett kriminellt nätverk och ska ha haft en hotbild mot sig.

I måndags, nio månader senare, greps två män som nu är anhållna misstänkta för inblandning i dödsskjutningen.

Kammaråklagare Maria Thorell vill inte säga något om de anhållna männens bakgrund, men enligt uppgifter till Göteborgs-Posten rör det sig om två män i 19-årsåldern hemmahörande i västra Göteborg.

Brottsrubriceringen är medhjälp till mord.

Polisen söker vittnen efter mordet i frisörsalongen

Två 19-åringar

Enligt polisen ska den ena mannen ingå i ett kriminellt nätverk och ”misstänkts för att vara inblandad i bland annat försäljning av droger, misshandel, skadegörelse och våldsamt upplopp”.

Den andra mannen ska enligt frivården ha ”en relation till organiserad brottslighet/kriminellt nätverk”.

Tidigare satt en man i 30-årsåldern från Kungsbacka frihetsberövad, men Hovrätten ansåg inte att det fanns tillräckligt med bevis för häktning.

Vi är GBG