Foto: Mostphotos

Två rånförsök på kort tid i Gamlestaden

Under onsdagseftermiddagen utsattes två män för rånförsök i Gamlestaden. Vid ett av överfallen fick gärningsmännen med sig en halskedja. – Vi utesluter inte att det är samma gärningsmän, säger polisens presstalesperson.

  • Publicerad 15:44, 1 aug 2018

Klockan 14:09 fick polisen det första larmet. En äldre man hade blivit överfallen av tre okända unga män vid hållplatsen Bellevue.

– Där fick de med sig mannens halskedja, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

En stund senare, 14:33, utsattes en annan man på Byfogdegatan av ett liknande överfall av två män. Men rånet misslyckades och gränsmannen sprang från platsen.

– Vi utesluter inte att det är samma gärningsmän, säger Peter Adlersson.

Polisen har avslutat sitt aktiva sökande efter männen som enligt uppgift ska vara mellan 15 och 20 år.

– Vi fortsätter att arbeta med ärendena utredningsvägen. Det första ärendet är rubricerat som rån och det andra som försök till grov stöld, säger Peter Adlersson.

Det har varit flera liknande fall de senaste dagarna. Ser ni något samband?

– Det vet vi inte än. Ibland kommer de fram och vill ha hjälp med att växla pengar eller något sådant. Ibland går de bara rakt på. Efter att vi grep ett gäng för några veckor sedan var det lugnt men nu har det varit ett par stycken på ett par dagar. Men jag har ingen statistik på om det ökat eller inte, säger Peter Adlersson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG