Fin utmärkelse. Petra Blomquist, lärare på Kannebäcksskolan, utsågs till årets "Min lärare" av Lilla aktuellt. Foto: SVT Lilla aktuellt

Tynneredslärare hyllas för sitt engagemang

Petra Blomquist, lärare på Kannebäcksskolan i Tynnered, fick en sommarpresent hon sent ska glömma. Efter elevernas nominering utsågs hon till SVT:s Lilla aktuellts pris "Min lärare".

  • Publicerad 09:33, 25 jun 2020

Efter det här känns det ju såklart ännu mer ledsamt att byta arbetsplats.

– Det är den största belöningen man kan få. Eleverna är ju mina kunder och detta är ett kvitto på att man lyckats, säger Petra Blomquist, lärare på Kannebäcksskolan Tremastaren i Tynnered.

Hon visste inte att eleverna nominerat henne till Lilla aktuellts pris årets "Min lärare" och hon fick sig en rejäl överraskning när hon i förra veckan möttes av vimplar, ballonger, fika och ett diplom på skolan. På plats fanns Lilla aktuellt som gratulerade henne tillsammans med eleverna i klass 4T.

Ur barnens motiveringar läser man bland annat:

”Jag kommer aldrig vilja sluta på den här skolan om hon är här! Det är hon som gör så att jag går till skolan på vardagarna.”

”För att hon är den mest grymma läraren någonsin. Hon är jättebra på att göra så andra förstår på lektioner”

Går vidare

Att vara en bra lärare menar Petra Blomquist inte bara handlar om att bygga kunskap, utan även att möta eleverna där de är.

– Jag har haft de här eleverna i flera år och tillsammans har vi byggt en ömsesidig respekt.

Det är med blandade känslor som den omtyckta läraren nu till hösten kommer att gå vidare till en annan skola.

– Efter det här känns det ju såklart ännu mer ledsamt att byta arbetsplats, säger hon.

Vi är GBG