Foto: Josefin Glada

Tynneredsskolan i sorg efter nattens dubbelmord

Tynneredsskolan är i sorg efter nattens dubbelmord i Tynnered. Den yngre av pojkarna gick på skolan, där man nu håller krismöte med polisen.

  • Publicerad 10:17, 1 nov 2016

Det var närmare halv nio igår kväll som larmet om skottlossningen vid Briljantgatan först kom till polisen. Två unga män, enligt uppgift till Göteborg Direkt bröder, hade skjutits till döds.

Enligt polisen ska en silverfärgad moped setts lämna platsen. Den förmodas på något sätt ha koppling till det inträffade.

Ali bor i närheten och har genom sin förening god kontakt med många av områdets grannar. Han känner också de omkomna, speciellt den yngre.

– Detta är så hemskt. Han var en jättegullig kille, säger Ali. Jag tänker på deras föräldrar som kom till Sverige för att få en bättre framtid.

Den yngre av de mördade gick på Tynneredsskolan. Där pågår just nu krismöte och innan det är klart vill rektor Annica Borssén inte säga så mycket.

– Men det är klart, detta är så sorgligt så det inte är klokt, säger hon.

Under natten fick Ali flera samtal från oroliga mammor som försökt få tag i sina söner på telefon utan att lyckas.

– De hade hört om skottlossningen och ringde mig och grät. De var ju oroliga att det var deras son som drabbats, säger Ali.

Han är bekymrad för framtiden för området, där han upplever att kriminaliteten ökar. Helst skulle han se mer polis närvarande.

– Vi känner oss bortglömda. Jag är jätteorolig för våra barn och hur segregationen kommer drabba dem, säger han.

Polisen har inlett en så kallad särskild händelse för dubbelmordet i Tynnered, vilket innebär att de kan rikta resurser från hela regionen till ärendet.

Läs också: Sorg och rädsla i Tynnered dagen efter skotten.

Vi är GBG