ELDSHOW. Enligt bandets Facebooksida så kommer Rammstein till Ullevi nästa sommar. Foto: Wikimedia Commons/Rammstein

Tyska metalrockarna Rammstein kommer till Ullevi 2020

Rammstein kommer till Ullevi 2020. Det är uppgifter som kommer från det tyska bandets egen Facebooksida.

  • Publicerad 18:32, 24 jun 2019

Tyska metalbandet Rammstein är kända för sin knallhårda musik och sina stenhårda och underhållande shower.

Bandet är just nu aktuellt med sitt senaste album och med en omfattande turné som närmast Göteborg gästade Köpenhamn 19 juni. Den 14 augusti kommer gruppen till Sverige för en spelning på Stockholms stadion.

En spelning som sålde slut snabbt.

Men redan nu har Rammstein börjat se in till nästa år. Via ett Facebookinlägg på bandets officiella sida flimrar städer förbi dit gruppen planerar att komma. Bland dem Trondheim, Bergen, Hamburg, Berlin, Zürich, Osteende, Stuttgart, Belfast och Göteborg där en bild på Ullevi syns.

Evenemangschef Anders Albertsson på Gotevent, som ansvarar för arenan Ullevi är förtegen när Göteborg Direkt når honom.

– Jag kommenterar inga rykten om evenemang gällande artister. Det är arrangörernas ansvar och alltid artisterna som äger frågan. Men det är ju trevligt om de har oss i sina tankar.

Senast Rammstein var i Göteborg gästade bandet Metaltown i Frihamnen 2010 och dessförinnan samma arrangemang på Bananpiren 2005. Nu är det alltså dags igen inför en väsentligt större publik. Ja, troligtvis den största gruppen har haft i Sverige när Rammstein kommer till Ullevi nästa sommar.

Datum kommer meddelas senare.

Göteborg Direkt har sökt arrangörerna FKP Scorpio utan framgång.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

DEBATT: Regeringen stänger dörrarna för bostadsbehövande i Göteborg

DEBATT Allt färre hushåll i Sveriges 20 största kommuner kan köpa bostad i dag jämfört med för tre år sedan. Och av de som trots allt kan köpa en bostad behöver betydligt fler ta dyra och osäkra så kallade...söndag 26/1 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57