Ingen affär. Det blev inga nya ägare av Sjömagasinet. Foto: Kai Martin

Ulf tvingas fortsätta driva Sjömagasinet

Mästerkocken och krögaren Ulf Wagner var på väg att sälja Sjömagasinet. Men på grund av coronakrisen har affären inte blivit av. "Så är det. Det känns snopet", säger han, som nu får fortsätta driva sin krog.

  • Publicerad 11:09, 7 apr 2020

Fortsätter. Ulf Wagner fortsätter driva Sjömagasinet efter att försäljningen inte blivit av. Foto: Sjömagasinet

Ulf Wagner hade efter nio år tillsammans med kocken Gustav Trädgårdh bestämt sig för att sälja den anrika och prisade restaurangen vid Göteborgs hamninlopp.

Tanken var för hans del att kunna dra sig tillbaka. Kockduons sista meny var satt till den tredje mars. I april skulle nya ägare ta över.

Men innan helgen kom beskedet. Affären skulle inte bli av. På grund av coronakrisen hade den tänkte köparen inte möjlighet att ta över restaurangen.

I ett brev till sina kunder presenterade Ulf Wagner fakta, han skulle fortsätta driva restaurangen och välkomnade nya som gamla gäster.

Inga problem att starta om

"Under rådande omständigheter kunde inte våra köpare fullfölja affären. Jag kan erkänna att det var smått chockartat. Mina drömmar om ett lugnare liv har i och med detta bytts till det motsatta.Nu har jag och min personal laddat om och vi längtar efter mycket att göra.", skriver han.

– Så är det. Det känns snopet. Men det fanns inget annat alternativ, förklarar Ulf Wagner.

– Men vi har inga problem att starta om. Så nu har vi öppet igen. Sedan fredagen den 4 april. Vi har otroligt många starka skyddsföreskrifter, så vi klarar våra gäster. Vi har ju ett maxtal på 180 personer, men nu handlar det om 50. Dem kan vi sprida ut i lokalen så att de inte ser varandra. Sedan får vi se hur länge vi kan hålla på.

Det innebär att Sjömagasinet har öppet i påsk.

– Ja, vi fortsätter som vanligt. Dessutom har vi en hämtmeny med alla möjliga läckerheter.

Sjömagasinet

Är: En av Göteborgs gourmetrestauranger, som har haft bland andra Bruce Springsteen, Rolling Stones och U2 som gäster. Restaurangen öppnade nere vid Klippan i skuggan av Älvsborgsbron 1984 och drevs länge av Leif Mannerström. Ulf Wagner och Gustav Trädgårdh har drivit restaurangen sedan 2010.