Foto: Tommy Alvén/ Mostphotos

Undkom vräkning – skyllde på otrohet

Trots att mannen ägde ett radhus, där han bodde med fru och barn, behöll han sin lägenhet i Västra Göteborg. När hyresvärden ville vräka honom skyllde han på otrohet och slapp uppsägning.

  • Publicerad 06:10, 9 jan 2021

Tidningen Hem & Hyra berättar den smått osannolika historien om 35-åringen och hans hyreslägenhet i Göteborg. Trots att mannen äger ett radhus tillsammans med sin fru, hävdar han att han är i behov av en extra bostad.

Familjebostäder som misstänker att lägenheten inte är mannens permanenta bostad har genomfört en utredning. Där visade det sig att hyresgästen bor i radhuset tillsammans med sin familj och att han låtit en kompis flytta in i lägenheten. På de grunderna beslöt sig hyresvärden för att säga upp mannens lägenhetskontrakt.

Utkastad ur radhuset

35-åringen godtog däremot inte uppsägningen och vände sig till Hyresnämnden med en överklagan. Där lämnade han också en förklaring för sitt dubbla boende.

Mannen menar att han varit otrogen mot sin fru strax efter att de köpt sitt radhus. Vid upptäckten kastade frun ut honom ur det gemensamma hemmet, varpå han flyttade tillbaka till sin hyreslägenhet, som han haft kontrakt på i sex år.

Senare försökte paret lappa ihop äktenskapet och de fick ytterligare ett barn tillsammans. Då hände det igen. Mannen var, enligt egen utsago, otrogen på nytt, varmed han blev utkastad ur hemmet. Återigen fick han flytta tillbaka till hyreslägenheten.

Inneboende kompis

Mannen vidmakthöll även bestämt att han aldrig hade hyrt ut lägenheten i andra hand. Hans kompis hade enbart bott där som inneboende.

Trots att Hyresnämnden ansåg att bevisen mot mannen var graverande, ansåg ledamöterna att förklaringen ändå kunde stämma. I alla fall var uppgifterna ”inte så orimliga att de ska lämnas utan avseende”.

Kravet på uppsägning avslogs och mannen fick behålla kontraktet på lägenheten.

Vi är GBG