Häktad. En 22-åring är häktad för mord och två rån på Hisingen. Foto: Tommy Alven

Ung man häktad för mord på småbarnspappa

En ung man har häktats för mordet på småbarnspappan i Hisings Backa i oktober. Motiv till mordet uppges saknas. Överfallet beskrivs som slumpartat, enligt åklagare.

  • Publicerad 06:10, 14 nov 2020

Han sitter alltså frihetsberövad för två fall av liknande agerande, slumpmässiga överfall utomhus.

Det var 6 oktober i år som en småbarnspappa i 40-årsåldern från Hisingens Backa, gick ut för att slänga sopor. Han kom aldrig hem till sin familj igen.

Efter en kort stund hittades han av anhöriga, liggande på marken med flera knivhögg. Han fördes till sjukhus där han avled.

Nu har en 22-årig man häktats, på sannolika skäl misstänkt för mord. Enligt Göteborgs-Posten har han erkänt han att vållat småbarnspappans död.

Häktade för fler rån

22-åringen uppges vara narkotikamissbrukare och hade redan frihetsberövats för två andra slumpmässiga överfall på Hisingen.

– Den misstänkte är en person som greps och häktades för annan brottslighet en vecka efter mordet. Han sitter alltså frihetsberövad för två fall av liknande agerande, slumpmässiga överfall utomhus, säger Kammaråklagare Maria Thorell till Göteborgs-Posten.

Ett av de tidigare rånen utfördes 28 september på Litteraturgatan och ett ytterligare ett överfall ska ha skett på Hjalmar Brantingsgatan tidigare i år.

– I ett av fallen brukades mycket kraftigt våld. Precis som när det gällde mordet i Hisings-Backa, säger Maria Thorell.

Fruktansvärd otur

Det är konstaterat att det inte finns någon koppling mellan småbarnspappan och den misstänkte unge mannen.

Offret i Hisings Backa har haft en fruktansvärd otur och att just 42-åringen blev överfallen beskrivs som en slump, enligt kammaråklagaren.

En kvinna sitter också anhållen, anklagad för medhjälpsbrott.

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Synade min optiker – kan jag ångra mitt köp?

Konsument Konsument Får jag ångra mitt köp efter att jag synat min optiker? Vad gäller om jag köpt en vara över Facebook? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 22/11 11:51

Debatt

"Vi måste hitta sätt att binda ihop staden"

Debatt Debatt: Västsvenska Handelskammaren Med Älvstadens utbyggnad har en förflyttning av Göteborgs centrum börjat, här pekas Frihamnen ut som en ny mitt. Nu måste vi ta tag i frågan om hur vi binder ihop staden över vattnet och på Hisingen. lördag 28/11 11:40