Polisen larmades under natten mellan söndag och måndag till Hammarkullen efter att flera personer ringt in och berättat att de hört skottlossning.

På plats hittades en skottskadad ung man i 20-årsåldern. Han kördes till Sahlgrenska sjukhuset för vård. Enligt de initiala uppgifterna ska hans skador vara allvarliga men inte livshotande.

Under natten spärrades ett större område vid Sandeslätt av och polisens tekniker gjorde en teknisk undersökning av platsen. Bland annat säkrades tomhylsor skriver polisen på sin hemsida.

En misstänkt frihetsberövad

Enligt vittnen ska flera personer ha synts springa från platsen i samband med skjutningen.

Under natten hämtades ett flertal personer in till förhör. Ingen av dessa personer är misstänkta för brott enligt polisen.

– Vi har haft väldigt många förhör. Polisen har jobbat hårt under natten, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Tidigt under måndagsmorgonen greps en man i 40-årsåldern misstänkt för försök till mord. Efter förhör ska åklagare ha tagit beslut att anhålla den misstänkte mannen.

Har den misstänkte och den skadade någon koppling till varandra?

– Det är oklart för mig, men polisen jobbar just nu med att kartlägga de inblandade. Det handlar om personer som är kända sedan tidigare av polisen, säger Peter Adlersson.