Blockerar. "Om man vill bidra till en jämlik värld, då går man helt enkelt inte till strippklubbar", menar Ung Vänsters My Kårlycke. Foto: Mostphotos/Privat

Ung Vänster blockerar strippklubb på lördag

Under lördagen kommer Ung Vänster genomföra en blockad mot strippklubben Wandas. Det meddelande organisationen under torsdagseftermiddagen.

  • Publicerad 17:06, 7 sep 2017

Blockaden genomförs eftersom strippklubbar förvärrar könsmaktsordningen, menar Ung Vänsters talesperson My Kårlycke. Enligt henne är ett stadsrum fritt från sexistisk verksamhet en förutsättning för ett jämställt samhälle.

– Jag tycker det är väldigt konstigt att det fortfarande är tillåtet med verksamheter som så tydligt går ut på att profitera på kvinnors kroppar, säger hon.

– Vi har en regering som kallar sig feministisk, men politiker och makthavare verkar inte bry sig, så nu tar vi tag i frågan.

I sitt pressmeddelande skriver Ung Vänster att besökare "fysiskt kommer hindras från att gå in på klubben", men enligt My Kårlycke kommer de inte röra folk som försöker gå in eller själva ta till våld.

– Det är så klart tråkigt om någon attackerar oss. Men jag tänker också att, om det är så pass illa att någon tar till våld för att komma in på en strippklubb, visar det hur utbredd och normaliserad sexismen är, säger hon.

Ung Vänster har inte varit i kontakt med Wandas eller kvinnorna som arbetar där inför sin manifestation. Frågan är större än kvinnornas eventuella inkomstbortfall, menar organisationen.

– Det handlar inte om de enskilda kvinnorna som arbetar där, utan om att alla kvinnor blir objektifierade och att denna verksamhet bidrar till det, säger My Kårlycke.

Hur ser ni rent principiellt på alla människors rätt till fri rörlighet?

– Om man vill bidra till en jämlik värld, då går man helt enkelt inte till strippklubbar. Det är en sexistisk verksamhet och man ska inte bidra till en värld där män som objektifierar kvinnor får sina åsikter bekräftade, säger My Kårlycke.

Någon exakt siffra över hur många som kommer delta i manifestationen vill hon inte ange.

– Men jag tycker att alla som kallar sig feminister och står för en mer jämställd värld borde komma och vara med.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG