Frukostfixarna. Levererar färska frallor till nyvakna Billdals-bor på lördagsmorgnarna. Foto: Frukostfixarna

Unga entreprenörer levererar morgonfrallor

Vem vill inte vakna upp till färska frallor utanför dörren en lördagsmorgon? Billdalsborna vill vilket de här fyra unga frukostfixarentreprenörer tagit fasta på.

  • Publicerad 07:02, 3 nov 2016

Som mest har de fyra sextonåriga killarna levererat 500 frallor till nyvakna Billdals-bor.

– Vi tänkte att vi kunde köra moppe men sedan blev leveranserna större än vi trodde och då behövde vi en bil.

Det är Oscar Karlsson, Axel Holmquist, Simon Roswall och Max Svensson som levererar nybakta frallor mellan halv nio och halv tio på lördagsmorgnar.

– Det är väldigt roligt och mycket jobb men det är absolut värt det. Mitt drömyrke är att bli entreprenör, säger Oscar Karlsson.

De förbereder sig inför trean på gymnasiet då de ska starta ett Uf-företag och satsar på att få ihop ett startkapital för att kunna förverkliga en annan idé, en idé som får vara lite hemlig för nu. Redan nu har de märkt att det går att tjäna pengar på att leverera frallor.

– Jag är nöjd med summan vi drar in. Det är väldigt olika, en vecka kommer det gå väldigt bra, och någon vecka lite sämre.

En fralla för alla

Det finns en fralla för alla smaker, enligt Oscar, men det är några som mer populära än andra.

– Personligen tycker jag att den italienska är den godaste, den är sådär klassiskt nybakt. Det som säljs mest är den italienska, men det är väldigt jämnt mellan den och surdegsfrallan, säger Oscar Karlsson.

Vad är ditt råd till andra unga som vill starta företag?

Jag skulle säga att man ska inte överskatta vad man är kapabel till. Man får börja i liten skala och jobba sig upp. Jag kommer hem och äter men sedan får vi gå ut och sälja. Man får vara beredd på mycket jobb men det är värt det.

Så gör du för att fixa hem frallor

Beställning:
Beställningen sker genom att du Skickar ett sms till: 0723130802, Smset ska innehålla namn, adress och beställningen. Sedan får du en bekräftelse genom att vi svarar med ett belopp. När du fått smset så swishar du beloppet till samma nummer.
Beställning från måndag till onsdag kväll.

Leverans:
08:30-09:30 på lördags morgnarna.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Betala bättre när semestern blir sen"

Debatt. Vänsterpartiet Vänsterpartiet i Västra Götaland är oroliga för vårdpersonalens hälsa och hoppas att de kan få sin semester i sommar... söndag 31/5 13:00

KRÖNIKOR

Underskatta inte en fin tradition

Tradition. Man ska inte underskatt traditioners betydelse. Att ”ta studenten” och att fira detta med sina kamrater är en viktig sekulär ritual – en övergångsrit från ungdomsliv till vuxenliv. lördag 30/5 16:27

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57